x
Annonce
Erhverv

Virus-værn til sundhedspersonale: 21-årig horsensianer donerer svømmebriller

Daniel Johannesen har på få år fået godt gang i sin webshop med svømmeudstyr, men der er ikke megen gang i afsætning i svømme- og dykkerbriller, nu da ingen kan svømmetræne eller komme på dykkerferie. Nu vil han donere 1000 par til sundhedspersonale. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Sundhedspersonale mangler værnemidler mod coronavirus, blandt andet briller til beskyttelse af øjne. Nu vil iværksætter fra Horsens komme dem til hjælp.

Horsens: Flere kommuner efterlyste i sidste uge tætsiddende øjenværn til sundhedspersonalet, der skal beskytte sig mod coronavirusen.

Det har nu fået Daniel Johannesen fra Horsens til at reagere. Den 21-årige iværksættter, som står bag online-butikken Watery med svømmeudstyr, har valgt at donere minimum 1000 par svømmebriller eller dykkermasker til de kommuner, der mangler.

- Vi er desværre med hastige skridt ved at løbe tør for værnemidler. Ligger du inde med nytårsbriller, dykkermasker, svømmebriller eller andre tætsluttende øjenværn, så tager vi imod dem med stor taknemmelighed, lød det i sidste uge i et Facebook-opslag fra Slagelse Kommune, og i Vordingborg Kommune forklarede chef for pleje- og omsorg i kommunen, Susanne Johansen, hvorfor svømmebriller kan være et godt redskab til at bekæmpe corona:

- Coronavirus smitter via slimhinderne, så derfor er alle værnemidler, som beskytter slimhinder i øjne, næse og mund, noget af det vigtigste for at sikre sundheds- og plejepersonalet mod smitte.

- Men det er også noget, der er svært at skaffe på grund af den store efterspørgsel, tilføjer hun.

Hos Watery i Horsens har Daniel Johansen lige nu mange svømmebriller og dykkermasker, som fylder på lageret, fordi ingen for tiden kan tage i svømmehallen eller på dykkerferie.

- Derfor kan de lige så godt være til gavn for dem, der virkelig har brug for dem nu. I denne usædvanlige tid må vi hjælpe, hvor vi hjælpe kan, siger han.

Han fortæller, at han har henvendt sig til Slagelse og Vordingborg Kommuner, som er de kommuner, han kender til, har efterlyst briller.

- Jeg har lige skrevet til dem i weekenden og har endnu ikke hørt fra dem, sagde Daniel Johannesen mandag formiddag.

Han tilføjer, at alle andre interesserede kommuner er lige så velkomne til at kontakte Watery.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce