Annonce
Horsens

Virus-bekymring aflyser åbningsfest på Jørgensens Hotel: Det er så ærgerligt, som noget kan være

Da Jørgensens Hotel i maj sidste år bød indenfor til åbent hus, var der lange køer af nysgerrige horsensianerne på Søndergade. På søndag skulle hotellet igen have inviteret indenfor i forbindelse med den forestående åbning af det nyrenoverede hotel. Men det arrangement er nu aflyst på grund af bekymring for spredning af corona-virus. Arkivfoto: Morten Pape
Efter omkring to års renovering er Jørgensens Hotel på Søndergade klar til genåbning. Snoren bliver klippet på søndag - men åbningsfesten for byens borgere er udskudt på ubestemt tid.

Horsens: Efter planen skulle Jørgensens Hotel på Søndergade i Horsens på søndag have budt alle interesserede horsensianere indenfor til mad, drikke og et kig ind i hotellets nyrenoverede rum.

Men den festlige markering af åbningen er aflyst. Det fortæller hotellets forpagter Mads Bøttger.

- Vi kan ikke forsvare at gennemføre åbningsfesten, når statsministeren og myndighederne beder om, at store arrangementer aflyses. Aflysningen sker af respekt for situationens alvor. Men det er så surt med den timing. Vi havde virkelig glædet os til at vise hotellet frem, siger han.

Mads Bøttger er ærgerlig over, at corona-virussen sætter en stopper for den fest for byens borgere, som hotellet havde planlagt.

- Vi har knoklet for at blive færdige med renoveringen, og vi havde sådan glædet os til at fejre genåbningen med horsensianerne. Men sådan bliver det ikke. Desværre. Det er så ærgerligt, som det kan være, siger Mads Bøttger.

Annonce

Vi har knoklet for at blive færdige med renoveringen, og vi havde sådan glædet os til at fejre genåbningen med horsensianerne. Men sådan bliver det ikke. Desværre. Det er så ærgerligt, som det kan være.

Mads Bøttger, forpagter Jørgensens Hotel

Fest når virus er væk

I stedet for den planlagte folkefest med åbent hus for flere tusinde mennesker har hotellet valgt at lade et lille sluttet selskab af horsensianere være med til at åbne hotellet sammen med byens borgmester og Casa-direktør Michael Mortensen.

- Hotellet skal åbnes, snoren skal klippes, inden vi byder indenfor til de første gæster på tirsdag. Så vi vælger at byde 25 horsensianere ind til åbningen. Dem vælger vi ud via Facebook. Og så vil et tv-hold fra DR følge åbningen og tage med på en rundtur på hotellet, som vi live-streamer på vores facebook-side søndag fra kl. 13, siger Mads Bøttger.

Han understreger, at hotellet regner med at holde et åbent hus-arrangement senere på året, når corona-virussen har lagt sig.

- Der er stor interesse for vores hotel, og vi vil meget gerne dele det med horsensianerne. De gange, vi har budt indenfor, har 1000 kigget forbi. Og vi regnede med, at omkring 3000 ville kigge forbi til åbningen. Dem vil vi gerne invitere senere på året, siger han.

Stadig pladser

Restaureringen af hotellet har været i gang i et par år, og flere end 1000 Horsens-borgere stemte i efteråret for, at navnet, Jørgensens Hotel, skulle forblive det samme. Det ønske efterkom en udpeget komité og folkene bag.

Det er Mads Bøttger og Claus Fribo, kendt fra blandt andet Dragsholm Slot, der står i spidsen for hotel og restaurant, mens Søren Mandrup Rasmussen bliver hotel- og konferencechef.

Jørgensens Hotel får 59 værelser - fra de mindste på 15-19 kvadratmeter til en royal suite på 82 kvadratmeter.

Lichtenbergs Palæ er et grundmuret barokpalæ, som etatsråd Gerhard de Lichtenberg lod opføre i 1744. Det har været hotel siden 1813.

Hotellet åbner for gæster 17. marts. Ifølge Mads Bøttger ser det pænt ud med bookinger, men der er stadig pladser i både restaurant og værelser i de første uger, siger han.

Da Jørgensens Hotel i maj sidste år bød inden for til åbent hus, var der lange køer af nysgerrige horsensianerne på Søndergade. På søndag skulle hotellet igen have inviteret inden for i forbindelse med den forestående åbning af det nyrenoverede hotel. Men det arrangement er nu aflyst på grund af bekymring for spredning af corona-virus. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce