Annonce
Østjylland

Virolog om smitte blandt sejlere: - Derfor skal vi have forsamlingsforbud ned under 50

18 sejlere er indtil nu testet positiv for Covid-19 efter en træningslejr i Aarhus i efterårsferien. Kun 50 deltog på grund af forsamlingsforbuddet, men ifølge virolog Allan Randrup Thomsen viser sagen fra Aarhus netop, hvorfor eksperter ønsker at få forsamlingsforbuddet ned fra 50 til 10-15 personer. Arkivfoto: Kim Haugaard
Annonce

AARHUS: Onsdag meddelte Dansk Sejlunion, at 18 personer fra hele landet er blevet smittet med corona under en træningslejr for landsholdssejlerne i Aarhus Internationale Sejlsportscenter. Og der er risiko for, at tallet kan stige yderligere.

En række eksperter var uafhængigt af denne sag i medierne for at foreslå, at forsamlingsforbuddet bør sænkes til mellem 10 og 15 personer, hvis ikke coronavirussen skal udvikle sig og smittetallet komme ud af kontrol herhjemme. Og sagen fra Aarhus underbygger deres forslag.

- Det siger vi, fordi vi kan se, at vi ikke har fået den ønskede effekt af de restriktioner, vi indførte for tre uger siden, og som blev udvidet ugen efter. Hvis 50 er samlet og en smittet, kan 49 ende med at blive smittet. Det er trods alt noget andet end, hvis 10 er samlet og ni bliver smittet, siger virolog Allan Randrup Thomsen til Århus Stiftstidende og fortsætter:

- Situationen med sejlerne er netop det, der bekymrer os. Hvor vi får en superspreder-effekt. Og alt efter om de smittede personer har været i kortere eller længere tid i samfundet, inden de blev isoleret, så er næste led i smittekæden allerede startet.

Er det værre, at det er 18 sejlere fra hele landet, end hvis det var 18 sejlere fra Aarhus-området?

- Umiddelbart er begge situationer lige slemme. Det, der betyder noget, er hvornår de selv er blevet smittet, da risikoen for at smitte videre ikke er stor de første dage. Men er de nu blevet smittet et par dage før, de tog hjem til deres respektive familier, så er situationen en anden. Når det så er sagt, så vil det blive en smule mere diffus udbredelse, end hvis det alle var personer fra lokalmiljøet. Men begge situationer er dårlige, siger Allan Randrup Thomsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup

Fire unge mænd stjal motorsav og gik i gang med at fælde juletræ i rundkørsel - flygtede da de blev opdaget

Horsens

Glemte at slukke stearinlys, og så brød terrasse i brand: Familie slap med skrækken, men slap ikke for en bøde

Annonce