Annonce
Horsens

Virksomhedsbesøg skal motivere unge til uddannelse

Landinspektørfirmaet Bonefeld & Bystrup er en af de virksomheder, der deltager i Samspil, og som har haft elever på besøg. Foto: Horsens Kommune
Virksomhedsbesøg er et vigtigt redskab i Horsens Kommune, når det kommer til at motivere folkeskoleelever til at tage en ungdomsuddannelse.

Horsens: 155 gange fik en virksomhed i Horsens besøg af en horsensiansk folkeskoleklasse i det seneste skoleår.

Her fik eleverne indblik, undervisning og inspiration og derigennem en opfordring til at tage en ungdomsuddannelse, særligt gerne en erhvervsuddannelse, efter folkeskolen.

Initiativet hedder Samspil og er et resultat af et samarbejde mellem Horsens Alliancen og Horsens Uddannelsesråd.

- Samspil er et af landets mest ambitiøse samarbejdsprojekter mellem det lokale erhvervsliv og folkeskolen. Det er med til at udvide horisonten for eleverne, der undervejs bliver introduceret for mange forskellige jobtyper, og på den måde bliver de bedre rustet til at træffe det rigtige valg af uddannelse, siger Tanja Nyborg, direktør for uddannelse og arbejdsmarked i Horsens Kommune, i en pressemeddelelse.

Virksomhedsbesøgene foregår i 5., 6., 7. og 9. klasse, men Sampil-undervisningen, der også rummer klasseundervisning i erhvervslivet og uddannelsesmuligheder, foregår gennem hele skolegangen.

Annonce

Flere unge kigger i vores retning

Enhver elev i Horsens Kommune får 25 timers Samspil-undervisning på et skoleår og dermed 250 timer gennem hele skoletiden.

I alt 48 lokale virksomheder fik i det seneste skoleår besøg af en skoleklasse, heriblandt metalvirksomheden Blunico.

- Vi har tidligere haft problemer med at rekruttere ny arbejdskraft. Det tror jeg blandt andet skyldtes, at skoleeleverne ikke vidste, hvad det vil sige at arbejde på en moderne produktionsfabrik som vores, siger direktør Bo Ulsøe i en pressemeddelelse.

- Det er mit klare indtryk, at vi får flere unge mennesker til at kigge i vores retning og generelt i retning af en erhvervsuddannelse, når de kommer ud og oplever en typisk arbejdsdag, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Flue nedlagde motorcyklist

Annonce