Annonce
Erhvervsretlig brevkasse

Virksomheds-overdragelse kræver grundig undersøgelse

Advokaterne Jannik Haahr Antonsen (t.v.) og Lars Langhoff svarer på erhvervsretlige spørgsmål. Spørgsmålene kan sendes til jha@codexlaw.dk. Arkivfoto: Morten Pape

Jeg er i færd med at overdrage min virksomhed og støder i den forbindelse på en såkaldt due diligence-undersøgelse. Jeg har forstået, at køber er berettiget til at kræve en sådan undersøgelse gennemført.

Kan I svare mig på, hvad en due diligence-undersøgelse går ud på, og hvad jeg skal være opmærksom på? Skal jeg være bekymret for, at køber får nogle oplysninger om min virksomhed, som han derefter kan videregive til mine konkurrenter?

Svar:

En due diligence-undersøgelse foretages ofte i den sidste fase af en virksomhedsoverdragelse, og den har stor betydning for køber og for dig som sælger. Ved en due diligence vil køber foretage en meget grundig analyse af din virksomhed, som har den fordel for dig, at køber efter handlen ikke kan sætte spørgsmålstegn ved forhold, som er blevet gennemgået ved en sådan undersøgelse.

Endvidere kan undersøgelsen være med til at nedbringe de garantier og krav, som en køber oftest vil fremsætte under en virksomhedsoverdragelse. Det er således nødvendigt med en due diligence-undersøgelse, inden den endelige købskontrakt underskrives.

I forhold til problemstillingen omkring forretningshemmeligheder kan dette løses ved at få udarbejdet en NDA/fortrolighedserklæring. Denne vil sikre, at de oplysninger, som køber får under due diligence-undersøgelsen, ikke uden konsekvenser kan gives videre til en tredjepart.

En sådan erklæring må klart anbefales, da det altid er bedst at være på den sikre side. Du skal holde dig for øje, at formålet med en due diligence-undersøgelse er, at køber får mulighed for at stille kritiske spørgsmål til din virksomhed.

Her er det vigtigt, at du bevarer roen og besvarer disse spørgsmål, selvom du kan se det som et angreb på din virksomhed.

En god dialog er altafgørende under en virksomhedsoverdragelse.


Ved en due diligence vil køber foretage en meget grundig analyse af din virksomhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Bor du i et område med høj eller lav smitte: Find dit sogn på kortet

Annonce