Annonce
Læserbrev

Virksomhederne skal høres i den grønne omstilling

Vi skal ikke bekæmpe dansk erhvervsliv med urealistiske klimamål, hård beskatning og konkurrenceforvridende tiltag, men vi skal derimod lytte til erhvervslivets forslag. For erhvervslivet er grundstenen i det danske velfærdssamfund: Har virksomhederne det godt, så har Danmark det godt.

Læserbrev: "Grøn omstilling" er blevet de nye buzzwords i dansk politik. Med god grund! For Danmark er og har længe været et foregangsland, når det kommer til klimaløsninger.

Den position skal vi forsvare. Men det kræver, at vi har dansk erhvervsliv med ombord, når vi laver klimapolitik herhjemme.

Derfor har Det Konservative Folkeparti eksempelvis fået indarbejdet i den nye klimalov, at klimahandlingsplanerne skal indeholde tiltag målrettet inddragelse af erhvervslivet.

På den måde kan vi være med til at sikre, at erhvervslivet bliver hørt i den grønne dagsorden, så virksomhederne også kan se dem selv i den.

Dansk innovation og teknologi er nemlig en stor del af løsningen på klimaproblemerne.

Derfor er det vigtigt at omfavne dansk erhvervsliv og give dem mulighed for at bidrage til klimaløsningen.

Men vi skal ikke kun sikre gode vilkår for virksomheder, der allerede leverer grønne løsninger. Det skal vi også sikre for virksomheder, der endnu har et arbejde at gøre med at nedbringe C02-udledningen.

For hvis vi bare bekæmper de CO2-tunge virksomheder i Danmark, risikerer vi, at de blot flytter til andre lande.

Det vil på kort sigt pynte på Danmarks CO2-regnskab, men hvis udledningen i stedet bare rykker til lande som Polen, er vi lige vidt.

I det tilfælde mister Danmark arbejdspladser og skatteindtægter, og klimaet er ikke reddet.

Vi skal ikke bekæmpe dansk erhvervsliv med urealistiske klimamål, hård beskatning og konkurrenceforvridende tiltag, men vi skal derimod lytte til erhvervslivets forslag.

For erhvervslivet er grundstenen i det danske velfærdssamfund: Har virksomhederne det godt, så har Danmark det godt.

Annonce
Niels Flemming Hansen. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Dagpengedebat: Det nærmer sig det rene hykleri, DF

Læserbrev: De seneste dages debat om en højere dagpengesats nærmer sig, så vidt jeg kan se, det rene hykleri, i hvertfald når det drejer sig om Dansk Folkeparti. DF har meget kraftigt, for ikke at sige nærmest besat som en stalker, kæmpet for, at folk på offentlige ydelser skal leve på et eksistensniveau, som er stort set umuligt. Nu vil samme parti have hævet en anden offentlig ydelse, nemlig dagpengene. Nuvel, folk på dagpenge betaler selv til deres ydelser, men langtfra i en grad, som dækker det, der bliver udbetalt. Resten af pengene kommer derfor fra skatteyderne. Der tales her om, at dagpengesatsen, som nu er så lav, at folk ikke kan sende deres børn på lejrskole, til fødselsdagsfester, eller at rådighedsbeløbet er alt for lille, til at de har penge nok til et rimeligt almindeligt liv og dagligdag. Hvor har vi før hørt dette? Kontanthjælpen består brutto af ca. 12.000 kr. for enlige uden børn og 15.000 kr. for enlige med børn, og dagpengesatsen er på ca. 19.000 kr., altså 4-7000 kr. højere end kontanthjælpen. Jeg spørger så blot Dansk Folkeparti om, hvorfor det ikke er rimeligt, at folk på dagpenge skal stramme livremmen ind med en højere offentligt støttet udbetaling, når det er rimeligt, at folk på en væsentligt lavere kontanthjælp skal gøre det?

Erhverv For abonnenter

Fra avlsgård til forsøgscenter: Se billeder af Bygholm-bygningerne, som er til salg

Annonce