Annonce
Erhverv

Virksomheder i Odder mangler medarbejdere

John Stærmose (t.h.) mangler medarbejdere til Staermose Industry. Han er ikke den eneste, og derfor arbejder UdviklingOdder på at lave en Åben Virksomhedsdag. Arkivfoto

UdviklingOdder vil gerne præsentere kommunens virksomheder for potentielle ny arbejdskraft. For der er en del ubesatte stillinger rundt omkring, og virksomheder må sige nej til opgaver af samme grund.

Annonce

Odder: - Vi er omkring 65 medarbejdere, og vi kunne nok tage fem-seks mere ind, hvis vi kunne finde dem. Og det ville medføre flere arbejdspladser inden for andre områder.

Meldingen kommer fra John Stærmose, direktør i Staermose Industry i Odder. Han er ikke den eneste leder at et firma, der har brug for nye medarbejdere, og derfor vil UdviklingOdder gerne lave en Åben Virksomhedsdag i begyndelsen af oktober.

Tanken er, at interesserede kan tage rundt og besøge firmaer, som godt kunne bruge flere hoveder og hænder.

- Der er virksomheder, der har så mange ubesatte stillinger, at de siger nej til ordrer, fortæller udviklingschef Karsten Geertsen fra erhvervsforeningen UdviklingOdder.

Hos Staermose Industry er det smede, der er brug for.

- Det er både sorte og rustfrie klejnsmede, vi mangler. Derfor må sige nej til opgaver. Det har vi nok gjort i et års tid, og det er ikke blevet bedre. Vi har prøvet at annoncere i Odder Avis, men det gav ingenting. Vi har egentlig gjort mange ting, og vi får smede fra tid til anden. Der er en tendens til, at dem vi rekrutterer nu, ikke kommer fra Danmark. Her er ledigheden lav, og dem, der kan noget, er allerede i arbejde, siger John Stærmose.

Det er en meget uheldig situation at mangle arbejdskraft. Men det positive er, at vi har travlt.

John Stærmose, direktør i Staermose Industry
Annonce

Opgaver følger hinanden

Virksomheden laver også andet end smedearbejde, men tingene hænger sammen.

- Hvis vi skal have folk til at købe noget i vores butik, så skal vi kunne garantere, at vi kan svejse det sammen. De øvrige opgaver følger med, der hvor vi kan lave smedearbejde. Når man ikke kan det, så er der også andet, man går glip af, siger John Stærmose.

Firmaet har otte-ni faglærte smede og tre lærlinge - den fjerde er på vej.

- Og vi har rigtig mange praktikanter fra det lokale jobcenter. Hvis nogle af dem viser noget, kan de få lov at komme i lære, det har vi gjort med succes i mange år, siger John Stærmose.

Ifølge UdviklingOdder er udfordringen forskellig fra branche til branche.

- Det har rigtig længe været et problem for bygningshåndværkere og indenfor jern og metal. Det handler om, at det går godt. Men det handler måske også om, at de unge og deres familier ikke ved, hvilke muligheder der er lokalt, mener Karsten Geertsen.

Annonce

Leder efter firmaer

Lige nu er UdviklingOdder ved at søge firmaer, der gerne vil være med til en Åben Virksomhedsdag lørdag 6. oktober. Virksomheder skal vise sig frem og fortælle om jobmuligheder.

- Jeg har allerede et par tilbagemeldinger fra firmaer. Men hvis det ikke kan lade sig gøre at lave det med så kort varsel, så tager vi det op igen i foråret. Vi vil gå sammen med Køb Odder og slå på tromme for arrangementet. Så kunne det være, at nogle fra Beder, Malling og Mårslet-området havde lyst til at kigge på jobmuligheder i Odder, siger Karsten Geertsen.

Hvis arrangementet bliver til noget, vil UdviklingOdder også kontakte skolerne, så de ældste elever kan få inspiration.

- Vi har også 5000 borgere, der pendler ud af Odder for at arbejde. Nogle af dem kunne måske lige så godt arbejde her, hvis de var skarpe på, hvad der er af muligheder, tilføjer Karsten Geertsen.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Nu skal du bestille tid for at blive corona-testet i Horsens

Horsens For abonnenter

Restauratør med opråb: Hjælpepakke går ikke til restauranter, men til revisorerne

Annonce