Annonce
Brædstrup

Virksomheder får grønt lys til udvidelser: Nu må vi kigge på problemer med tung trafik

Den nuværende Vilofoss-bygning er ikke voldsomt høj, men den nye fabrik kan blive op til 42 meter høj. Arkivfoto: Peter Hald
Et enigt byråd godkendte mandag aften en ny lokalplan og kommuneplan, så virksomhederne Vilofoss og Marlon Tørmørtel i Brædstrup kan udvide deres produktion. Da virksomhederne ligger tæt på et nyt boligområde, skal der meget snart kigges på den tunge trafik, lyder det fra udvalgsformand.
Annonce

Brædstrup: Et enigt byråd kunne mandag aften nikke ja til en udvidelse af erhvervsområdet Virkelyst i Brædstrup, da byrådspolitikerne godkendte en ny lokalplan og kommuneplan for området.

Med den politiske godkendelse på plads er der åbnet op for, at der kan bygges 12.500 kvm erhvervsbyggeri i området, hvor virksomhederne Marlon Tørmørtel og det DLG-ejede Vilofoss ønsker at udvide deres produktion.

Udvidelserne betyder, at vejen Virkelyst flyttes cirka 100 meter mod nord, så de to virksomheder kan fordoble deres erhvervsareal ved køb af jord af kommunen. Derudover tillader den nye lokalplan byggeri op til 42 meter i højden, så Vilofoss kan udvide sin vitamin- og mineralfabrik. Til sammenligning er højlagrene hos Jysk i Uldum 43 meter høje.

Annonce

Mere sikre skoleveje

I forbindelse med den offentlige høring har den nærliggende grundejerforening Galgehøj udtrykt bekymring for skolebørnenes sikkerhed, da beboerne i området forventer mere tung trafik, når virksomhederne skal udvide.

Efter vedtagelsen i byrådet er formanden for plan- og miljøudvalget, Martin Ravn (V), da også indstillet på, at udvalget skal se på løsninger på det problem.

- Det er jo dejligt, at der er virksomheder i Brædstrup, som er i vækst og gerne vil udvide deres virksomhed. Da området allerede er udlagt til tung industri, giver det også god mening, at vi som kommune imødekommer ønsker om at udvide. Når det er sagt, er det også vigtigt at tage hensyn til naboerne på Galgehøj og området, så virksomheder og beboere kan leve i fordragelighed tæt på hinanden. Derfor skal vi nu se på, hvordan vi med de redskaber, vi har, kan regulere lastbilerne, sådan de genere boligområderne mindst muligt, så det gøres effektiv og ligetil at komme til og fra virksomhederne, siger Martin Ravn.


Det er en kæmpe cadeau, at vi i Horsens Kommune kan have virksomheder, som vil udvikle og virke også uden for Horsens by og den umiddelbart nærhed til motorvejen.

Niels Peter Bøgballe (S)


Udvalgsformanden understreger, at der skal være et politisk ønske i udvalget, før der kan iværksættes tiltag, der skal øge trafiksikkerheden omkring nyudstykninger på Galgehøj og Fredsbovej. Hos Socialdemokratiet er næstformand i plan- og miljøudvalget imidlertid også klar til at se på problemet.

- Vi er altid klar på at kigge på, om vi skal gøre skoleveje mere sikre. Det skal selvfølgelig altid være en løsning, der kan svare sig, og der skal ligge et fagligt grundlag bag. Hvis der er det, så er vi selvfølgelig klar til at kigge på løsninger, siger Niels Peter Bøgballe.

Annonce

En cadeau til Brædstrup

Han glæder sig imidlertid over, at de kommende virksomhedsudvidelser kommer til at betyde flere arbejdspladser i Brædstrup, hvilket understøtte den igangværende byfornyelse, som gerne skal tiltrække flere tilflyttere til byen.

- Det er en kæmpe cadeau, at vi i Horsens Kommune kan have virksomheder, som vil udvikle og virke også uden for Horsens by og den umiddelbart nærhed til motorvejen. Det er muligt, at byen ikke ligger ét minut fra motorvejen, men så sker der så mange andre positive ting i byen, som gør, at virksomheder også har lyst til at udvide, siger Niels Peter Bøgballe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup

Fire unge mænd stjal motorsav og gik i gang med at fælde juletræ i rundkørsel - flygtede, da de blev opdaget

Annonce