Annonce
Brædstrup

Virksomheder er klar til at bygge, når vej er flyttet

Når de arkæologiske undersøgelser er færdige, skal vejen Virkelyst rykkes cirka 100 meter mod nord. Herefter vil Marlon Tørmørtel og Vilofoss begynde byggeriet af højlager og ny foderfabrik. Foto: Henrik C. Sandvad
I slutningen af oktober godkendte Horsens byråd en ny lokalplan og kommuneplan for erhvervsområdet Virkelyst, så virksomhederne Marlon Tørmørtel og Vilofoss kan udvide deres produktion. De to virksomheder planlægger at begynde deres byggerier til foråret.

Brædstrup: Den 26. oktober godkendte byrådet i Horsens Kommune en ny lokalplan og kommuneplan, så virksomhederne Marlon Tørmørtel og Vilofoss kan udvide deres produktion. I samme omgang besluttede byrådet, at vejen Virkelyst skal flyttes cirka 100 meter mod nord for at gøre plads til udvidelserne for de to virksomheder.

Siden er de arkæologiske undersøgelser gået i gang hos den DLG-ejede fabrik Vilofoss på Øskovvej og ved Marlon Tørmørtel A/S på Virkelyst.

Ifølge direktør hos Vilofoss, Bøje Kjær, vil der imidlertid gå lidt tid endnu, før virksomheden begynder at opføre en ny foderfabrik.

Annonce

- Vi kommer først i gang næste år. Nu er arkæologerne i gang, og bagefter går vejflytningen efter planen i gang. Vi er stadig i gang med de forberedende ting, men vi kan først gå i gang med byggeriet, når vejen er flyttet, da byggeriet når helt ud til kanten af vejen. Det giver derfor ingen mening at bygge, før vejen er flyttet, men vi håber på engang i foråret. Vi er imidlertid glade for, at der er fremdrift i tingene, siger Bøje Kjær.

Forventer ikke problemer med støj og støv

Vilofoss ønsker at opføre en helt ny produktionslinje ved siden af den eksisterende, og det vil fordoble produktionen af vitaminer og mineraler på fabrikken. Den nye foderfabrik bliver på cirka 900 kvm og får en kapacitet på 50.000 ton.


Der er i forvejen allerede en del kørsel til fabrikken, men det er klart, at det vil stige. Det er svært at sige hvor meget, men det kan godt blive 20 ekstra lastbiler i døgnet.

Bøje Kjær, adm. direktør i Vilofoss


I forbindelse med den offentlige høring har der været udtrykt bekymring for støj og støv, men direktøren understreger, at virksomheden kommer til at holde sig inden for den gældende lovgivning på området.

- Det er ikke noget, jeg forventer, bliver noget problem. Vi har mange andre fabrikker rundt om i landet, der ligger mere bynært end den i Brædstrup. Der er nogle krav, vi skal overholde, men i et nyt byggeri er det rimelig nemt at komme omkring ved, siger Bøje Kjær.

Annonce

Flere lastbiler

I høringssvar fra virksomhedens naboer blev der givet udtryk for bekymring over mere transport med lastbiler, når den nye fabrik står færdig. Vejen Virkelyst går nemlig forbi boligområdet Galgehøj og Fredsbovej, og her frygter den lokale grundejerforening for skolebørnenes sikkerhed.

De arkæologiske undersøgelser er gået i gang ved Virkelyst, men der vil gå nogle måneder endnu, før Vilofoss og Marlon Tørmørtel begynder at udvide deres fabrikker. Foto: Henrik C. Sandvad

Hos Vilofoss anerkender direktøren, at der vil komme mere lastbilstrafik.

- Der er i forvejen allerede en del kørsel til fabrikken, men det er klart, at det vil stige. Det er svært at sige hvor meget, men det kan godt blive 20 ekstra lastbiler i døgnet, siger Bøje Kjær.

I lokalplanen har Vilofoss fået mulighed for at opføre en ny fabriksbygning på op til 42 meter i højden. Hos virksomheden er man stadig i gang med at udfærdige den nye fabriksbygning sammen med sin leverandør, og det er derfor endnu uvist, hvor høj den kommende foderfabrik bliver.

- Det afhænger af, hvilken teknisk løsning vi vælger. Vi er egentlig interesseret i at bygge så lavt som muligt, fordi hver meter, vi bygger op ekstra, koster jo. Så vi arbejder på at udnytte kvadratmeterne bedst muligt og undgå at komme alt for højt, men i øjeblikket er vi på 30 plus meter, siger Bøje Kjær.

Annonce

Marlon vil opføre højlager

Også hos Marlon Tørmørtel A/S er man i gang med at planlægge byggeriet af et cirka 2000 kvm højlager, som virksomheden vil opføre på sin adresse Virkelyst 20. Virksomheden har også planer om en ny administrationsbygning, men det må vente lidt endnu, oplyser direktør Martin Ladegaard på en mail til Horsens Folkeblad.

- Vi starter med at opføre et nyt lager, fordi vi mangler plads. Opstart for vores vedkommende bliver også, når vejen er flyttet, men hvornår det sker, er jeg endnu ikke klar over. Jeg tror, foråret er urealistisk, men lad os nu se, lyder det fra Martin Ladegaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet bekræfter: 20-årigt voldsoffer er afgået ved døden

Horsens

Se video: Mindst syv betjente til stede ved retten, da sigtet i Nørretorv-sagen blev fremstillet

Horsens

Mandagens coronatal: God grund til glæde i Horsens - men flere sogne i oplandet har høje smittetal

Annonce