Annonce
Debat

Virkelighedsfjernt forbud mod alkohol - nej tak!

Carl_Wengel.
Annonce

Læserbrev: I 2017 skrev jeg i Horsens Folkeblad, at jeg - som daværende elevrådsformand - var imod det foreslåede opgør mod de forfester, der holdes privat før de store fester på gymnasier og andre ungdomsuddannelser.

Ét af argumenterne, jeg præsenterede her, var det sociale element, som forfester inden gymnasiefesterne bidrager til.

Det giver i mine øjne derfor slet ikke mening, når Danske Gymnasier brager frem med meldingen om, at de nu ønsker at forbyde alkohol til gymnasiefester.

For faktum er, at hvis gymnasiefesterne bliver alkoholfri, så bliver de uden gæster. Det kan jeg faktisk godt forstå.

De unges mulighed for at møde de nye gymnasiekammerater i mindre formelle og mere festlige rammer bliver reduceret til en markant anderledes baggrund, hvor mange elever slet ikke vil sætte deres ben på skolens grund til denne fest.

Hvad der derimod sker, er blot, at unge mennesker mødes andre steder, hvor rammerne måske ikke er så trygge.

Det gode ved gymnasiefesterne er nemlig også, at det er en rigtig fin måde at starte med at møde alkohol på.

Som storebror til en søster, der starter efter sommerferien, er jeg da meget tryggere ved at tænke på, at hun fester på gymnasiet, hvor der er voksne til stede og ikke serveres alkohol, der er stærkere end øl og cider.

Til sidst, og ikke mindst, så er det for mig også vigtigt, at vi behandler de unge mennesker - hvoraf nogle er myndige - med respekt og tiltro til, at de kan træffe deres egne beslutninger. Det nytter simpelthen ikke noget, at vi pakker de unge ind i vat og fjerner deres egen evne til at træffe beslutninger.


Det nytter simpelthen ikke noget, at vi pakker de unge ind i vat og fjerner deres egen evne til at træffe beslutninger.


Af og til træffer unge mennesker også forkerte beslutninger, men lad os da hellere lære af det og begå fejlene i trygge rammer.

Desuden er det en bekymrende tendens, at man fjerner de unges frihed til at være unge, med argumenter om usund alkoholkultur.

Jeg er kun 22 år, og derfor kan jeg ikke vide mig sikker, men baseret på de historier, jeg har hørt fra mine forældres generation, tror jeg bestemt ikke, at problemet er større end hos andre generationer, tværtimod.

Jeg mener derfor, at Danske Gymnasier skal trække dette forslag i land.

Det løser for det første ikke noget problem, det kan derimod risikere at skabe et i stedet for.

Brug fornuften og hav tiltro til vores unge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Vaccinationscenter er i mål med ældregruppe, men i Horsens Kommune mangler der stadig nogle

Horsens

Forældre opfordres til at holde små børn hjemme: Otte ud af 10 børn møder op i vuggestuer og børnehaver i Horsens Kommune

Annonce