Annonce
Kultur

Vinyl, mad og vintage-cykler: Nu åbner Horsens ny café-kollektiv

Trekløveret Benjamin Blender (t.v.), Jesper Bowman (i midten) og Andrei Lazureanu slår fredag dørene op til den ny vinyl-, mad- og cykelcafé The Square på hjørnet af Borgergade og Torvet. Foto: Morten Pape
- Vi vil gerne væk fra mainstream og skabe noget nyt, lyder det fra folkene bag ny The Square. Fredag slår de dørene op på hjørnet af Torvet og Borgergade.
Annonce

Horsens: De sidste detaljer mangler endnu, men når Horsens' ny café The Square åbner på fredag, vil der - med al sandsynlighed - både være mad og drikke i baren, vinyl-plader på hylderne og et velsmurt vintagecykel-værksted i lokalerne på hjørnet af Torvet og Borgergade.

Ophavsmændene til The Square, Benjamin Blender, Jesper Bowman og Andrei Lazureanu, knokler i hvert fald i disse dage for at få alt på plads til åbningen, der sker kl. 10.

- Vi bliver klar, men det kan da godt være, at vi ikke sidder og spiser middag derhjemme kl. 17.30 og går i seng på 21 på torsdag. Det kommer til at kræve lidt ekstra at nå i mål, men uden pres er der jo heller ingen spænding i det, siger Benjamin Blender, som skal stå for mad- og drikke-delen af The Square med sin café, der kommer til at hedde Vinöl.

Der er selvfølgelig også dem, der hellere vil en tur i Bilka og Storcenter Nord eller spise brunchbuffet på Café Vivaldi. Fred være med det - vi vil bare gerne væk fra den mainstream og skabe noget andet.

Benjamin Blender

Annonce

Væk fra mainstream

For nogle måneder siden fik han og Bowman ideen til en "fusions-forretning", hvor der både er plads til cafeen og Vinylbiksen, som i dag bor lidt længere nede ad Borgergade sammen med Lazureanus cykelværksted The Bicycles.

Meningen er, at de enkelte butikker skal fungere som selvstændige, men under samme tag, og da muligheden opstod for at flytte ind på Torvet, hvor Kaffe Brød & Co. lukkede i 2016, slog de til.

Fredagens åbning kommer til at ske uden vilde armbevægelser, forklarer Jesper Bowman.

Ingen knaldtilbud på cykel-grej, lp'er eller dagens lune ret, lyder det. Og det bliver måske heller ikke nødvendigt at råbe højt med udsalgs-ord for at gøre opmærksom på sig selv.

I hvert fald har forhåndsinteressen for The Square været stor, siger Jesper Bowman.

- Jeg synes, responsen er overvældende. Jeg har en del kunder, og jeg har ikke hørt andet, end at folk glæder sig. Mange har sagt: endelig kan vi få noget at spise, når vi er her, siger Jesper Bowman om kombinations-butikken.

- Det hele går op i en højere helhed, uddyber Benjamin Blender.

- Vi tror på, at der er mange, der gerne vil have et sted som det her. Der er selvfølgelig også dem, der hellere vil en tur i Bilka og Storcenter Nord eller spise brunchbuffet på Café Vivaldi. Fred være med det - vi vil bare gerne væk fra den mainstream og skabe noget andet, siger Benjamin Blender.

Annonce

Et livligt hus med plads til alle

Jesper Bowman lukker Vinylbiksen i Borgergade 3 torsdag eftermiddag, så han kan nå at rykke sine varer de små 50 meter op til den ny butik på Torvet.

Det er tredje gang, han flytter sin forretning, siden den åbnede i marts 2016.

Hver gang er rammerne blevet større, og nu glæder han sig til at bo i "butiks-kollektiv" på Torvet. "Verdens mindste storcenter" har han kaldt det.

- Jeg ser det som en kæmpefordel, at vi skaber noget sammen. Det bliver et livligt hus med plads til alle mulige forskellige mennesker, og det kan jeg godt lide. Alle er velkomne, siger Jesper Bowman.

Ud over salget af mad, drikke, vinyl og cykel-service håber han og hans kompagnoner i The Square løbende at stå for arrangementer, for eksempel de in store-koncerter, som Vinylbiksen allerede i dag jævnligt har på programmet.

Både Bowman og Blender fremhæver desuden et nyt ord i det horsensianske vokabularium: Hverdagskultur. Et ord, der jævnligt bliver brugt om noget, kommunen vil satse mere på, og som såmænd også dukkede op som bærende overskrift ved den kommunale nytårskur tidligere i januar.

- Det ord passer os helt fint, for det er præcis dét, vi leverer med The Square: Hverdagskultur, siger Benjamin Blender.

Andrei Lazureanu har længe haft et interimistisk indrettet værksted i en del af Vinylbiksen. Nu får han bedre plads til sin forretning The Bicycles. Foto: Morten Pape
Benjamin Blender kender rumlen bag en bar som tidligere ejer af værtshuset Den Gyldne Hest. Han er til gengæld uprøvet i professionel sammenhæng, når det kommer til kokkerering i en café. Det glæder han sig til at prøve kræfter med i Vinöl. Foto: Morten Pape
Jesper Bowman flytter Vinylbiksen for tredje gang, og med åbningen af The Square går en drøm i opfyldelse for ham. Den kokke-uddannede pladepusher har længe gerne villet kombinere vinylsalg og madoplevelser i én butik. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Horsens

Positive tendenser i Horsens Kommune: Smittetal falder for første gang i en uge

Annonce