Annonce
Østjylland

Vinteren banker for alvor på: For 150 kroner kan du give en hjemløs en seng

Vinteren er hård for byens hjemløse. Derfor starter Kirkens Korshær nu en indsamlingskampagne. - Præcis hvor mange penge, der er brug for, er umuligt at sige, men allerede nu er det klart, at vi har behov for hjælp fra århusianerne. Og hvis vinteren bliver hård, så vil behovet for hjælp stige markant, siger Niels Bjørnø leder af Kirkens Korshær i Aarhus. Arkivfoto: Axel Schütt/Scanpix
Vinteren er en hård tid for hjemløse og udsatte i Aarhus. Derfor lancerer Kirkens Korshær en kampagne, som opfordrer borgere og virksomheder til at gøre en konkret forskel.
Annonce

AARHUS: Hver dag året rundt banker hjemløse, misbrugere og psykisk syge på hos Kirkens Korshær. Alene i Aarhus har varmestuerne 200 besøg om dagen.

- At få sig et bad, få noget at spise eller at kunne sove i en seng er noget, som stort set alle mennesker tager som en selvfølge. Men vi har en gruppe mennesker i Aarhus, for hvem det desværre ikke er en selvfølge. Der er et stort behov for hjælp i Aarhus, fordi vi har rigtig mange hjemløse i forhold til byens størrelse. Derfor håber vi meget, at vi kan appellere til århusianerne og få dem til at give et lille beløb til hjælp i de kommende kolde måneder, siger Niels Bjørnø leder af Kirkens Korshær i Aarhus, i en pressemeddelelse.

Særligt om vinteren er det svært at klare sig. Derfor starter Kirkens Korshær nu en kampagne, hvor århusianerne kan være med til konkret at hjælpe byens hjemløse og udsatte.

For bare 25 kroner kan man være med til at sikre en hjemløs et bad, mens et måltid mad kan gives for en 50'er og en seng for 150 kroner.

- I de kolde måneder er der mange flere, der har brug for Kirkens Korshær og derfor er det håbet, at århusianerne og det lokale erhvervsliv har overskud til at hjælpe. Målsætningen med kampagnen er at samle penge nok ind til det ekstra behov – hele vinteren, fra december og frem til marts, siger Niels Bjørnø.

Hjælp en hjemløs

Med Kirkens Korshærs nye kampagne kan man med små beløb gøre en stor forskel for en hjemløs:

  • For 25 kroner kan du være med til at sikre en hjemløs et bad
  • For 50 kroner et måltid mad
  • Varmt tøj for 100 kroner
  • En seng for 150 kroner.
  • Beløbet kan overføres på MobilePay 46969.

Kirkens Korshær i Aarhus giver årligt mere end:

  • 7.300 brusebade
  • 44.800 måltider
  • 10.000 sæt tøj
  • 36.000 overnatninger
Annonce

Også for firmaer

Kirkens Korshær håber også, at erhvervslivet i Aarhus vil støtte kampagnen. Blandt de virksomheder, som allerede har taget godt imod opfordringen, er Claus Hommelhoff fra Formuepleje.

- Det her er en konkret måde at hjælpe på. Alle kan være med til at give et bad, mad eller en seng til dem, der har brug for det her i Aarhus, udtaler han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Se billederne: Nu skal Horsens Fjords havmiljø forbedres - frivillige sætter titusindvis af ålegræsplanter i fjordbunden

Skanderborg

Tyve stjal pengeskab fra skole

Debat

Forbrugerne stemmer med gaflen

Annonce