Annonce
Brædstrup

Vinterbadere kom til skade på badebro: Nu vil kommunen forbedre sikkerheden

To uheldige vinterbadere slog sig i juledagene på de stålben, som gemmer sig under vandet ved Ring Sø. Privatfoto: Helle Richelieu

Efter et uheld blandt vinterbadere er Horsens Kommune i gang med at undersøge, om man kan forbedre sikkerheden ved badebroen på Ring Sø i Brædstrup.

Brædstrup: Natur- og miljøforvaltningen i Horsens Kommune har taget kontakt til leverandøren af badebroen ved Ring Sø i Brædstrup for at få forbedret sikkerheden ved broen, efter to vinterbadere kom til skade i juledagene. Uheldet skete, fordi de de to vinterbadere overså de stålben, som badebroen står på. Badebroen tages op om vinteren, men under vandet gemmer der sig nogle stålben, som broen er monteret på, og dem kom de to uheldige vinterbadere til at løbe ind i.

- Det var min svigersøn og barnebarn, der løb ud i vandet, og de løb ud i de piller, der står under vandet. De slog sig heldigvis ikke alvorligt, men fik bare nogle skrammer. Når vandet er koldt, løber man hurtigt ud, men hvis man ikke ved, at der gemmer sig nogle stålben under vandet, er det uheldigt. Derfor har jeg informeret både kommunen og grundejerforeningen om det, så de er opmærksomme på problemet, siger Helle Richelieu, der bor nabo til Ring Sø.

Annonce

Når vandet er koldt, løber man hurtigt ud, men hvis man ikke ved, at der gemmer sig nogle stålben under vandet, så er det uheldigt.

Helle Richelieu, nabo til Ring Sø

Markeringer på vandet

I Natur- og miljøforvaltningen i Horsens Kommune håber forstkandidat Bo Karlshøj Riis, at der kan laves en eller anden form for afmærkning, der advarer kommende vinterbadere om, at der står stålben under vandoverfladen.

- Når vi får den form for henvendelser, tager vi det seriøst, fordi der er nogle, der har slået sig. Stedet er udpeget til badestrand, og jeg kan godt se problemet, så vi prøver at finde en løsning, hvor vi kan markere, at der står stålben i søbunden. Hvilken tekniske løsning vi vælger, ved jeg ikke endnu, så jeg tør ikke sige, hvor lang tid der kommer til at gå, siger Bo Karlshøj Riis.

Han mener dog ikke, at folk skal lade sig afskrække af at gå i vandet, selvom de kommende markeringer endnu ikke er på plads.

- Man må stadig gerne bade der, men man skal bare være opmærksom på, at stålbenene er der. Det er klart, at på en badestrand forventer man ikke, at der er noget, og så er det træls at komme til skade, fordi der er noget under vandet, siger Bo Karlshøj Riis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

33-årig på tyvetogt i midtbyen

Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce