Annonce
Hedensted

Vinterbadere har opført badebro: Nu arbejder de på sauna-projekt

Vinterbaderne i Juelsminde behøver ikke længere at gå ud i vandet fra stranden foran Liniepavillonen. De har fået en badebro og satser nu på at få opført et anlæg med sauna og andre gode faciliteter på den gamle færgemole. Arkivfoto
Vinterbaderne i Juelsminde er blandt de lokale ansøgere til pulje på i alt 15 mio. kr., som Realdania uddeler til gode projektideer i løbet af efteråret.

Juelsminde: Det kan snart blive mere tillokkende at tage en iskold dukkert i Juelsminde – særligt for de kuldskære.

Vinterbaderne, der dagligt bruger badebroen på den gamle færgemole, arbejder på et sveddrivende tiltag i form af en sauna med omtrent 25 pladser.

Saunaen indgår i et anlægsprojekt. Det omfatter også et lille forrum, et tekøkken, en udendørs bruser og en overdækket terrasse.

Anlægget skal opføres ved siden af den eksisterende toiletbygning på færgemolen.

Det skal fungere som et samlingssted for vinterbadere såvel som løbere og dykkere og være et aktiv for Juelsminde som by og turistdestination, fortæller vinterbaderformand og projektleder Karl Ole Knudsen.

Annonce

Det er gået kanon indtil videre. Det er fantastisk at møde sådan en velvilje, når man kommer med et projekt.

Karl Ole Knudsen, formand, Juelsminde Vinterbadere.

Skal til bedømmelse

Projektet kræver i omegnen af 1,5 mio. kr.

Halvdelen af beløbet håber vinterbaderne at få via Realdanias kampagne Underværker.

Fristen for ansøgninger er netop nået, og vinterbaderne er blandt dem, der har fået det nødvendige antal støtteklik på kampagnens hjemmeside.

Projekt ”Fra færgemole til friluftsoase” går dermed videre til bedømmelse sammen med mange andre ansøgninger.

- Jeg håbede på 500 (støtteklik, red.), og det nåede vi. Nu kan vi kun håbe på positiv behandling i gruppen, som skal vurdere de forskellige projekter. Der er jo rigtig mange projekter med i den her omgang, så spørgsmålet er, om vi kommer i betragtning, men det håber vi, siger Karl Ole Knudsen.

Underværkers pulje er på 15 mio. kr. i denne omgang.

Flere er med

Vinterbaderne begyndte at arbejde med sauna-ideen for et års tid siden, da badebroen på færgemolen var under opførelse.

En arkitekt har tegnet skitser til projektet, og havnebestyrelsen har sagt ja til at give det plads. En lejekontrakt vedrørende et areal på 50 kvm er underskrevet.

Også Hellebjerg Idrætsefterskole, Juelsminde Runners, Sportsdykkerklubben Dykanden er med i projektet, som vil være fuldt ud finansieret, hvis Realdania bider på krogen og skyder 704.137 kr i det.

Har indsamlet stort beløb

Den anden halvdel, 770.000 kr, kommer fra Lokale og Anlægsfonden, Det Fælles Landdistriktsråd, Friluftsrådet, Velux Fonden og Insero. De nævnte har støttet med beløb rangerende fra 30.000 til 250.000.

- Det er gået kanon indtil videre. Det er fantastisk at møde sådan en velvilje, når man kommer med et projekt, siger Karl Ole Knudsen.

Han krydser fingre for, at også Realdania falder for projektet, så det kan realiseres sidst på året eller i 2020.

- Ellers søger vi andre fonde. Realdania har også adviseret, at der kommer en ny runde i 2020, så vi kan søge igen. Vi skrinlægger ikke projektet. Vi er fast besluttet på at gennemføre det, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Wengel rejste fra Melbourne til Horsens: Det var den mest syrede tur

Annonce