Annonce
Horsens

Vinterbadere er i tvivl: Corona-politiet huserer på badebroen

Forsamlingsforbuddet på fem personer giver af og til anledning til harske bemærkninger blandt vinterbaderne ved badebroen ved Husodde Strand. Foto: Mette Graugaard
Hvordan er retningslinjerne for, hvor mange personer, der må befinde sig på badebroen ved Husodde Strand? Spørgsmålet er aktuelt, efter at vinterbader Dorte Skaarup Poulsen flere gange er blevet skoset af andre vinterbadere for at gå ud på broen.
Annonce

Horsens: Et iskoldt dyk i havet er blevet populært, og mange vinterbadere søger til Husodde Strand og hopper i baljen for enden af badebroen.

Men hvad er retningslinjerne for, hvor mange personer, der må være på broen ad gangen?

Det funderer 48-årige Dorte Skaarup Poulsen fra Horsens over.

Sammen med sin løbemakker har hun også kastet sig ud i vinterbadning, når de har været ude at løbe, men flere gange er de blevet irettesat, når de er kommet til broen.


Er det fem mennesker på broen, på stranden, i vandet? Når vi står 10 minutter på en badebro i frisk vind, skal vi være meget tæt på hinanden, for at virus kan springe fra én til en anden.

Dorte Skaarup Poulsen, vinterbader


Første gang var der, fortæller hun, fire-fem personer ude på broen, og så stod der to personer inde ved stranden og ventede på at komme ud på broen.

Annonce

- Vi står i kø!

- De sagde, at de stod i kø for at komme derud, og vi måtte vente. Dagen efter havde jeg præcis samme oplevelse. Et andet menneske sagde, at der kun måtte være fem personer ad gangen på broen, fortæller Dorte Skaarup Poulsen, der selv blev i tvivl om forsamlingsreglerne.

- Er det fem mennesker på broen, på stranden, i vandet? Når vi står 10 minutter på en badebro i frisk vind, skal vi være meget tæt på hinanden, for at virus kan springe fra én til en anden. Det er en statistisk usandsynlighed. Det handler om corona-politiet kontra sund fornuft, mener Dorte Skaarup Poulsen, der tog kontakt til Horsens Folkeblad for at få avisen til at belyse, hvilke regler der gælder.

- Så vi slipper for skænderier. Det er kanongodt ved Husodde Strand, der er lavet hul i isen, men enkelte personer har været meget sure, konstaterer hun.

Annonce

Det handler om sund fornuft

Der er plads til mere end fem personer på badebroen ad gangen, hvis man står i mindre grupper og holder afstand, lyder det fra vicepolitiinspektør Stig Simonsen, Sydøstjyllands Politi.

Han påpeger, at det er svært at opstille helt firkantede regler. Det handler om sund fornuft.

- Vi kommer ikke til at køre ud på badebroen med et målebånd. Det beror på en konkret vurdering, og det handler om at holde en fornuftig afstand. På kælkebakker for eksempel  er der også mange personer ad gangen. Men hvis folk er i deres egne bobler og ikke har relation til alle de andre på kælkebakken, er det OK. Det samme gælder badebroen. Formålet med reglerne er jo, at vi skal passe på hinanden, holde afstand og undgå at smitte andre. Man skal tænke sig om, siger Stig Simonsen.

Annonce

Vi er i fri natur

Dorte Skaarup Poulsen har også selv forhørt sig hos politiet og er nået frem til samme konklusion;  Man skal bruge sin sunde fornuft.

- Jeg sætter ikke spørgsmålstegn ved reglerne, men vi er langt ude i den fri natur med frisk luft omkring os, siger hun.

-

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce