Annonce
Horsens

Vindmølletransport påkørte togbro: Følgebils chauffør kom til skade ved uheldet ved Horsens

Opdateret tekst: I første omgang var meldingen fra politiet, at der var to tilskadekomne ved uheldet. Lørdag er meldingen fra Sydøstjyllands Politi, at der én tilskadekommen.

Horsens: Fredag aften blev en jernbanebro ved Horsens påkørt af en vindmølletransport.

Det fortæller vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Jørn Lindhardt.

Vindmølletransporten kørte på Vestvejen i vestlig retning, da uheldet skete 200-300 meter før Horsens S-afkørslen.

- Enten var broen for lav, eller også var bilen for høj, så den blev kilet fast, fortæller vagtchefen.

Umiddelbart efter uheldet skete der endnu et uheld, da vindmølletransportens følgebil forsøgte at undvige den forulykkede lastbil og kørte udenom, hvorefter bilisten ramte et modkørende køretøj. Følgebilens chauffør blev skadet ved uheldet.

Vagtchefen fortæller, at det er muligt at passere uheldet i østlig retning, men da vindmølletransporten stadig sidder fast ved broen, er der kø og trafikale problemer på stedet.

Banedanmark er også på stedet for at tjekke skaderne på jernbanebroen. Hverken politi eller Vejdirektoratet har en tidshorisont for en fuld genåbning af vejen.

Annonce
Foto: Local Eyes
Foto: Local Eyes

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Hvorfor er kontrol og straf altid løsningen?

Fagbladet 3F og DR Nyheder har over de seneste dage afdækket en række uhyrlige forhold om kinesiske kokke ansat i danske restauranter. Kokke har fortalt om, at de bliver spist af med meget lav løn, kummerlige boligforhold og næsten ingen fritid. Dokumentationen viser, at nogle restauranter har spekuleret i at udnytte den såkaldte beløbsordning, der gør det muligt at hente ikke-EU-borgere til Danmark for at arbejde. Ordningen er sat i verden for at tiltrække højtuddannet arbejdskraft til Danmark, og den fungerer grundlæggende sådan, at hvis der betales en månedsløn på minimum 35.582 kr., og ansættelsen ellers er efter danske forhold, kan der udstedes opholdstilladelse. De to medier, Fagbladet 3F og DR Nyheder, har påvist, at der på et socialt medie i Kina søges efter kokke til danske restauranter - til ansættelsesvilkår, som er langt fra danske normer. DR har spurgt integrationsminister Mattias Tesfaye (S), hvordan han vil løse problemet, og her tyr han til en klassisk model: øget kontrol og hårdere straffe til de virksomheder, der snyder. Men hvorfor er det, at kontrol og straf (næsten) altid bliver standardsvaret til at løse problemer med brodne kar? I en sag som denne sker det endda, længe inden man har et billede af, hvor udbredt problemet er. Kunne det være, at der var en bedre løsning. Et velkomst-møde for alle, der kommer til Danmark på besøgsordningen måske? Eller kunne det være, at problemet slet ikke er så stort? Som Fagbladet 3F skriver, var der i 2018 582 kinesere i Danmark på beløbsordningen. Men det er ikke ensbetydende med, at alle 582 er blevet udnyttet af deres arbejdsgivere. Det kan godt være, at en nærmere undersøgelse viser, at der skal mere kontrol til, eller at der skal være hårdere straffe til restauratører, der udnytter arbejdsivrige kinesiske kokke. Men jeg bliver simpelthen så træt, når kontrol og straf igen og igen bliver danske politikeres standardsvar på, hvordan vi løser et problem. For kontrol og straf ændrer ikke ved, at der er folk, der vil forsøge at snyde systemet. Så lad os nogle gange prøve at se, om der kan være andre løsninger.

112 For abonnenter

Politiet måtte sende ekstra mandskab til Endelave for at tackle demensramt

Erhverv For abonnenter

17-årige Lasse måtte køres til salgsmøder af sin mor: Nu sælger han 225.000 lammeskind om året

Annonce