Annonce
Odder

Vindmøller: Protesterne løjede af

Møllerne ved Tendrup Vestermark kom op for et års tid siden trods mange protester fra naboerne. Foto: Søren E. Alwan

Ejer mener ikke, det kan gå hurtigt nok med at få sat flere vindmøller op til gavn for klimaet.

Det er alarmerende, så langsomt tempoet er med at få lavet den grønne omstilling.

Erik Abraham, direktør i Wind Estate
Vingerne bøjer i vinden. Sådan er de konstruerede for at minimere belastningen af møllens tårn. Foto: Søren E. Alwan

Hundslund: Først sagde politikerne i Horsens Kommune nej til et ønske om at stille vindmøller op på den sydlige side af kommunegrænsen til Odder. Senere sagde politikerne i Odder ja til møller på den nordlige side. Begge gange var der stor modstand mod planerne hos beboere i området. Men nu, da møllerne er kommet op, er kritikken af møllerne stilnet af.

Det glæder ejeren, Randers-firmaet Wind Estate.

- Det er alarmerende, så langsomt tempoet er med at få lavet den grønne omstilling - måske ikke så meget i Danmark som andre steder. Men det er problematisk, at der ikke kommer flere møller op. Temperaturerne er steget hver måned i de sidste to år, og hvis man lige ser bort fra alt muligt andet, så kan det klimamæssigt ikke gå stærkt nok, siger Erik Abraham, direktør i Wind Estate.

Annonce
Vindmøllerne syd for Hundslund er 125 meter høje. Foto: Søren E. Alwan

Mange var imod

Da møllerne blev planlagt, kom der ellers 123 høringssvar, de fleste var negative. Møllerne ville støje, kaste skygger, give reflekser og se grimme ud, mente mange. Desuden ville de gå ud over naturen, og naboejendommene ville blive mindre værd.

Men et politisk flertal sagde god for at sætte de 125 meter høje møller op, og det kom de i begyndelsen af 2018. Siden er der kommet en enkelt klage.

- En, der boede i nærheden, mente ikke, at visualiseringerne i planen var, som man kunne forvente. Vi var ude at kigge og vurderede, at møllerne stod sådan, som de var visualiseret, siger Jette Lehrmann Harlund, teamleder for planområdet i kommunens afdeling Miljø og Teknik.

Ejendommen Kronholm blev revet ned, da møllerne blev bygget. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce