Annonce
Hedensted

Vinder af initiativ-pris har allerede nye initiativer på vej

Nanne Siff Rasmussen troede, at hun skulle til et møde i Uldum Hallen, men blev både rørt og overrasket, da hun fandt ud af, at det var et dække for at overrække hende prisen for Årets Initiativ. Foto: Mads Dalegaard
Onsdag blev Hedensted Kommunes award-priser til årets initiativ, årets træner og årets forening overrakt i henholdsvis Uldum og Aale.
Annonce

Uldum/Aale: Egentlig var det for sit engagement i motionsformen Hit Fit Dance, at Nanne Siff Rasmussen fra Uldum IF onsdag aften modtog prisen for Årets Initiativ.

Men det kom nok bag på de færreste kendere af den 50-årige friskolepædagog, at der er boblet endnu et nyt initiativ frem hos Nanne Siff Rasmussen under corona-ventetiden på prisen.

Hun, der udover at være Hit Fit Dance-instruktør også tidligere har haft teaterforeningen Lille Stjerne, har nemlig netop fået støtte fra de såkaldte §18 midler til frivilligt socialt arbejde til at oprette stedet og den tilhørende forening "Kærhuset" i spejderhytten ved Uldum Hallen.

Det er snart fire år siden Nanne Siff Rasmussen begyndte at undervise i Hit Fit Dance i Uldum. Siden er der også stødt hold i Rask Mølle til. Foto: Mads Dalegaard

Et projekt som Nanne Siff Rasmussen håber tager form i det nye år.

- Uldum har brug for et sted hvor unge, gamle og alt indimellem kan mødes til en snak og hvor vi sammen kan skabe glæde og modvirke ensomhed. Min tanke er, at man f.eks. kan mødes til helt almindelige brætspil, hygge, kreative projekter, måske man endda kan få sin cykel tjekket, få en kop kaffe eller te og ikke mindst møde god og skøn nærvær, fortalte Nanne Siff Rasmussen om sit seneste initiativ, efter hun var blevet overrasket af denne artikels skribent med prisen.

Igen i år var vinderen af initiativprisen nemlig fundet via en afstemning på Tørring Folkeblad og Hedensted Avisers hjemmeside. En afstemning, der lige netop nåede at blive afgjort inden landet blev lukket ned i marts.


Uldum har brug for et sted, hvor vi sammen kan skabe glæde og modvirke ensomhed.

Nanne Siff Rasmussen


Udover Nanne Siff Rasmussen var Carsten Uhrskov, Juelsminde Golfklub og Anja Steen fra Løsning Gymnastikforening også nomineret til prisen. Og selvom Nanne Siff Rasmussen flere gange har spurgt ind til resultatet, er der ikke blevet røbet noget, før det onsdag til hendes store overraskelse blev afsløret, at hun havde fået flest af de i alt 857 afgivne stemmer.

- Det er jo en anerkendelse af rang at få sådan en pris, og jeg er virkelig rørt over det, konstaterede Nanne Siff Rasmussen.

Annonce

Også pris til Mette og Kaj

Seancen fandt sted i Uldum Hallen, hvor også Mette og Kaj Jensen var til stede for at modtage prisen for Årets Træner.

De to, der også er far og datter, træner Uldum IF's U13-piger efter mantraet, at alle skal have det godt, føle sig velkomne og godt tilpasse på holdet.

Mette og Kaj Jensen var blevet nomineret til prisen som årets træner af en forældre. Foto: Mads Dalegaard

- Kaj og Mette Jensen brænder så meget for at lære pigerne at spille fodbold. Du hører dem aldrig råbe eller irettesætte pigerne på banen. De coacher og guider og tager en stille og rolig snak med pigerne om, hvad de gjorde, der var godt, og hvad de kunne have gjort anderledes. For flere af pigerne er det ikke bare fodboldtræning. Det er et fristed, hvor de kan være dem, de er, og udvikle sig både som spillere og mennesker sammen med det allerbedste trænerteam, lød det bl.a. fra byrådspolitiker Claus Thaisen (S), inden han overrakte prisen til de to fodboldtrænere.

Yderligere nominerede til prisen var Kenneth Holmenlund, der er cheftræner for U11 i Løsning IF samt Nicolaj Laursen og Karsten Glyngø, der udgør den dynamiske trænerduo for Juelsminde IFs U12 og U13 piger.

Annonce

Hel forening fik pris

Også i Aale var der prisoverrækkelse onsdag aften. Her overrakte byrådspolitiker Hans Vacker (V) formand for Fritidsudvalget prisen for årets forening til Aale Ungdoms- og Idrætsforening.

I begrundelsen for prisen lød det, at foreningen har et stort medlemstal, der tæller over halvdelen af sognets indbyggere.

Award for foreningslivet

Hedensted Kommune laver hvert år i marts måned en award for foreningslivet, hvor der uddeles otte forskellige priser. Til prisfesten er der også spisning og musik.

I år skulle awarden have foregået i Hornsyld 12. marts med underholdning ved indie-popgruppen Jung. 470 foreningsfrivillige havde tilmeldt sig festen, der blev aflyst få dage før på grund af coronarestriktioner.

Vinderne i følgende kategorier er fundet:

  • Årets Leder: Arne Kyster, Daugård IF
  • Årets Initiativ: Nanne Siff Rasmussen, Uldum IF
  • Årets Forening: Aale Ungdoms og Idrætsforening
  • Årets Hold: Volleyball damer, Hornsyld IF
  • Årets Træner: Kaj og Mette Jensen, Uldum IF
  • Nybolig-prisen (Du gør en forskel): Poul Anker Frederiksen, Hornsyld IF
  • Prisen til årets lederspire og årets udøver er endnu ikke overrakt.

Næste års award er planlagt til at løbe stablen 11. marts 2021.

- Foreningen tilbyder både traditionelle aktiviteter som gymnastik, basket, fodbold og håndbold, men også sommerhåndbold, løbeklub, floorball, badmintonfitness samt spillecafé. I ÅUI er folk ikke bange for nye tiltag, og der bakkes altid op om dem, fortalte Hans Vacker, inden han overrakte prisen.

Nomineret til prisen var også Løsning Bokseklub, der har et fremragende sammenhold og som gør et stort stykke socialt arbejde, samt Juelsminde Shotokan Karate Klub, der er en af Danmarks ældste karateklubber.

Mette og Kaj Jensen er far og datter og træner et pigefodboldhold sammen i Uldum IF. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Mandagens coronatal: Rekordmange bliver testet i Horsens Kommune i disse dage

Hedensted For abonnenter

Anja havde en svær tid som gravid og fødte 3,5 måned for tidligt: Nu er hun selvstændig fertilitetsrådgiver

Annonce