Annonce
Ikast-Brande

Villa-brand efterforskes stadig - tyv satte måske ild på

Selvom det er mere end tre måneder siden, huset på Stigbjergvej i Blåhøj nedbrændte, har politiet endnu ikke afsluttet efterforskningen af branden og det indbrud, der gik forud. Arkivfoto: Villy G. Jensen
Politiets teknikere på vanskeligt arbejde med brandefterforskning.

Blåhøj/Brande: Natten til fredag 6. august nedbrændte en villa på Stigbjergvej i Blåhøj, mens familien, der boede i huset, var bortrejst på ferie.

Forud for branden havde der været indbrud i huset, og en af politiets teorier var dengang, at der efterfølgende var blevet sat ild på huset for at sløre sporene efter indbruddet.

Det var brandfolkene, der ved ankomsten til brandstedet blev opmærksomme på, at en dør til et kælderrum var blevet opbrudt.

Annonce

Derfor blev politiets teknikere sat på sagen, dels for at forsøge at klarlægge brandårsagen, dels for at efterforske indbruddet, men mere end tre måneder senere er efterforskningen endnu ikke afsluttet. Det oplyser politikommissær Bjørn Bo fra Midt- og Vestjyllands Politi i Herning.

- Vi afventer fortsat de tekniske erklæringer, forklarer han.

Landejendom raseret

Til gengæld har politiet afsluttet efterforskningen af en anden, ikke mindre voldsom brand, som raserede en landejendom på Frihedevej mellem Brande og Fasterholt godt to uger senere, nærmere bestemt natten til lørdag 21. august.

Her har politiets teknikere fået assistance af en el-sagkyndig fra DBI (Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut, red.), men sagkundskaben har ikke været i stand til at finde frem til brandårsagen.

Brandskaderne på huset var ganske enkelt så voldsomme, at det ikke er lykkedes at nå frem til en konklusion, oplyser Bjørn Bo.

Brandteknikerne har måttet opgive at finde frem til årsagen til den brand, der raserede en landejendom på Frihedevej natten til 21. august. Skaderne på huset var ganske enkelt for voldsomme til, at det har kunnet lade sig gøre, og efterforskningen er derfor blevet indstillet. Arkivfoto: Mikael Lund

Efterforskningen betragtes derfor som afsluttet, og brandstedet er blevet frigivet uden udsigt til, at brandårsagen nogensinde bliver opklaret.

Branden på Frihedevej blev opdaget af en forbipasserende lokomotivfører, som observerede de meterhøje flammer fra førerhuset og fik alarmeret redningsberedskabet.

Ligesom det var tilfældet ved branden i Blåhøj to uger tidligere, var husets beboere bortrejst på campingferie, men i modsætning til Stigbjergvej-branden var der ingen tegn på, at der havde været indbrud i huset, og der er heller ikke noget der tyder på, at branden var påsat.

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Horsens

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Horsens For abonnenter

VIA står til at miste mindst 900 studerende - nu er der sat navn på de seks uddannelser, der skal lukke

Horsens

Omfattende aktion er slut efter fire timer: Mand forskansede sig i hus - politiet ledte efter skydevåben

Horsens

45 smittede på én skole på tre uger: Anbefalingerne virker, og vi går ikke længere på samme måde i panik, men tager det som det kommer

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Odder

Odder midtby undgik oversvømmelse: Ny dæmning holdt på vandet

Horsens For abonnenter

DF'er topper listen: Se hvad Horsens-politikerne tjener på deres byrådsarbejde

Horsens

Brandvæsenet tilkaldt til brand i silo - men flammerne havde en helt naturlig forklaring

Annonce