Annonce
Debat

Vildleder Britt Bager bevidst? Regeringen vil ikke beskære sommerhusudlejning til 35 uger

Malte Larsen. Pressefoto
Annonce

Læserbrev: Det kan selvfølgelig være en smutter for Britt Bager. I så fald vil jeg gerne hjælpe Venstres ordfører med at rette op på det.

I et læserbrevet begået af Britt Bager ("Hele Østjylland bliver ramt af Socialdemokratiets sommerhus-massakre", red.) skriver hun nemlig, at erhvervsminister Simon Kollerup (S) sammen med Erhvervsstyrelsen barsler med at beskære sommerhusudlejernes mulighed for at leje deres sommerhuse ud, således at det går fra 41 uger til 35 uger om året.

Det er ikke korrekt.

Den socialdemokratiske regering får endda en svirper med på vejen af Venstres ordfører, som mener, at vi ved meget lidt om livet uden for de store byer. Måske forholder det sig stik modsat?

Det er til gengæld korrekt, at Erhvervsstyrelsen oprindeligt foreslog at nedsætte udlejningsperioden fra 41 til 35 uger. Faktum er bare, at erhvervsminister Simon Kollerup både forud for et samråd, der fandt sted 22. oktober, og dagen før samrådet gjorde det klart, at udlejningsperioden forbliver ved de 41 uger.

Det står ministeren fast på og dermed også den socialdemokratiske regering, fordi vi selvsagt også ser problemer ved en indskrænkning af den periode, hvor man som sommerhusejer kan leje sit hus ud.

Vi skal ikke gentage et mønster fra finanskrisen, hvor opsvinget haltede efter i landområderne.


Sommerhusudlejningen er til gavn for de lokale butikker og den danske turisme, i høj grad til gavn for "sommerhus-Danmark" - det skal vi naturligvis værne om.

Malte Larsen


Sommerhusudlejningen er til gavn for de lokale butikker og den danske turisme, i høj grad til gavn for "sommerhus-Danmark" - det skal vi naturligvis værne om.

Så at Britt Bager er ude i aviserne med en besked til danskerne om, at regeringen nedsætter perioden til 35 uger er simpelthen bare dårlig stil. Medmindre hun blot taler mod bedre vidende selvfølgelig.

Nu har jeg i hvert fald hjulpet hende med at rette op på fejlen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Gammel og mangelfuld gadebelysning i Horsens: - Man burde udskifte det hele i et hug

Horsens

Kraftige anklager om svigt af børn og familier: Ankestyrelsen overvejer tilsynssag mod Horsens Kommune

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce