Annonce
Horsens

Vildhestenes førerhoppe har fået en betændt hov

I oktober 2017 blev vildhestene sat på græs ved Nørrestrand. Et smukt syn, som mange nyder, når de kommer forbi. Foto: Morten Pape
En af vildhestene ved Nørrestand har fået en betændt hov, så nu skal dyrlæge og smed undersøge hoven nærmere.
Annonce

Horsens: En af vildhestene ved Nørrestrand har det rigtig dårligt. Den kan ikke følge med flokken og kan ikke støtte ordentligt på venstre forben.

Sådan lød det fra en bekymret kvinde, som næsten dagligt tager en tur til Nørrestrand for at nyde det smukke syn af vildhestene ved Nørrestrand.

Og det er helt korrekt, fortæller Jan Kunstmann, biolog ved Horsens Kommune.

- Forrige tirsdag havde vi en dyrlæge ude at se til hesten. Vi regnede med, at det var en byld på hoven. Da dyrlægen kom, var der gået hul på bylden, det lettede trykket på hoven. Men nu har den desværre fået det dårligere igen, måske er det betændelsen, fortæller Jan Kunstmann.

Nu er der lavet en ny aftale med dyrlæge og smed, som sammen skal undersøge hesten.

- Vi bliver nødt til at bedøve hesten, før den kan blive undersøgt. Jeg forventer, at smeden skal rense dens hov, og dyrlægen skal kigge på dens sundhedstilstand.

Annonce

Spiste for meget i foråret

Det er flokkens fører, der har fået helbredsproblemer.

- Det har ikke sat spor i flokken. Hestene er meget sociale og viser hensyn til hende, fortæller Jan Kunstmann.

Det er ikke første gang, hestene har haft sundhedsproblemer. Et par stykker har været forfangne, men de er blevet raske igen.

- Det kommer, hvis de har fået for meget næring. I foråret var der nattefrost og varme om dagen, det giver en masse sukkerstoffer i græsset. I forvejen tilhører hestene en race, der kan leve meget nøjsomt, men de var allerede i vældig god stand efter vinteren, fortæller Jan Kunstmann om flokken på seks hopper og en hingst, som i foråret blev udvidet med tre føl.

Hestene er af racen konic og hentet i nordtyskland, hvor klimaet minder meget om det danske.

Jan Kunstmann opfordrer i øvrigt folk til at ringe til ham, hvis de observerer noget, der tyder på sygdom eller mistrivsel hos vildhestene. Hans telefonnummer står på skilte ved folden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Kan vi overleve arbejdslivet?

Horsens

Rema-lager venter på mundbind: Vi ville ikke hamstre på forhånd

Annonce