Annonce
Horsens

Vild overraskelse: Marie Louise skal til DM

Marie Louise Magdalene Christensen blev meget overrasket over den store respekt, både skole og arbejdsgiver har for hendes talent. Til venstre uddannelseschef på IBC Kolding, Kristina Ringkjøbing-Christiansen. Foto: Line Kyed
Louis Nielsen-elev er nomineret til DM i Skills i januar.

Horsens: Detailhandelselev Marie Louise Magdalene Christensen fik sig en anderledes start på dagen i Louis Nielsen på Søndergade, da hun torsdag 10. oktober blev overrasket af smilende kolleger og sin uddannelseschef fra handelsskolen.

De var klar med blomster og rosende ord - og en overraskelse. Nemlig, at den 21-årige Marie Louise Magdalene Christensen er nomineret til DM i Skills, hvor hun som butikselev skal stille op i faget detailhandel.

- Det kunne I godt have sagt. Jeg er bare så overrasket og glad, udbrød den nominerede flere gange, tydeligt påvirket af situationen.

Annonce

Konkurrencefag ved DM i Skills

Der dystes i 45 forskellige fag ved DM i Skills. De er:

Alubygger, anlægsgartner, anlægsstruktør, autolakerer, automatiktekniker

Bager, blomsterdekoratør, brolægger, bygningsmaler, bygningssnedker, bygningsstruktør

Detailhandel

Elektriker, entreprenørmaskinmekaniker

Flisemurer, frisør

Glarmester, gourmetslagter, grafisk tekniker, gulvlægger

Industritekniker

Karrosseritekniker, klejnsmed, kok, konditor, kosmetiker

Lastvognsmekaniker

Maskinsnedker, mediegrafiker, murer, møbelpolstrer, møbelsnedker

Personvognsmekaniker

Receptionist

Slagter, smørrebrød og catering, social- og sundhedsassistent

Tagdækker, teknisk isolatør, tjener, tækkemand, tømrer

Urmager

Vvs-energispecialist, vvs-blikkenslager

Dygtig elev

Med sig havde hendes uddannelseschef på IBC Kolding, Kristina Ringkjøbing-Christiansen, et godt argument for, at skolen har peget på hende:

- Det her er stort for os. Vi synes, du er meget dygtig og fagligt stærk. Vi har udvalgt dig, da du er så god en kandidat at sende afsted. Du er en person, der kan bære det, lød rosen fra uddannelseschefen.

Butikschef Lars Walther var pavestolt og kunne ikke lade være med at servere en humørpille:

- Du skal vide, at der intet pres er fra min side... andet, end at vi forventer, at du vinder, grinede han lunt.

Marie Louise Magdalene Christensen har været elev i butikken siden maj 2018 og afslutter sin elevtid i butikken maj 2020. Lars Walther er imponeret over hendes evner:

- Hun går utroligt meget op i sit fag og har nærmest udelukkende 12-taller på skolen. Hun har en god personlig profil også i sin fritid, hvor hun træner hunde, og da mange af vores elever bliver nogle af vores dygtigste medarbejdere, kan jeg sagtens se det som en mulighed, at hun fortsætter i butikken, når elevtiden er afsluttet, siger han.

Dyster med ni andre

DM i Skills er en årligt tilbagevendende begivenhed i skiftende, danske byer, og næste gang er 16.-18. januar 2020, hvor det foregår i Bella Center i København.

2019-konkurrencen blev holdt Næstved med mere end 300 unge, faglærte deltagere og 50.000 besøgende.

Det er Skills Denmark, der står bag arrangementet, hvor de bedste danske lærlinge og elever kåres og sendes videre til WorldSkills og EuroSkills.

I faget detailhandel dyster 10 elever mod hinanden.

Det hele handler om at fremme erhvervsuddannelsernes image og sætte fokus på de mange muligheder, der er som elev/lærling, og Lars Walther er glad for, at detailhandlen er med.

- Jeg vidste faktisk ikke, at detailhandlen også var med og havde opfattelsen af, at det mest var for håndværkere, så det glæder mig, siger han.

Konkurrencen byder på en åben "duel", hvor eleverne skal have det godt med at arbejde under pres og præsentere deres resultater og kompetencer foran et stort publikum og en gruppe dommere.

Der er 10 elever med fra detailhandel.

Louis Nielsen har sin egen salgselevuddannelse i samarbejde med handelsskolen IBC i Kolding, hvor alle salgselever fra Louis Nielsens butikker på landsplan går på hold sammen.

Det var dog ikke kun herfra, men blandt samtlige detailhandelselever på handelsskolen i Kolding, at Marie Louise Magdalene Christensen blev udvalgt.

- Det her er stort for os. Vi synes, du er meget dygtig og fagligt stærk, lød rosen bl.a. fra uddannelseschef Kristina Ringkjøbing-Christiansen (t.h.). Marie Louises chef, Lars Walther (t.v.) kunne kun supplere, at han endelig ikke vil lægge pres på sin elev, men - med et glimt i øjet - regner med, at hun vinder. Foto: Line Kyed
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce