Annonce
Debat

Vil regeringen lytte til S-borgmestrenes kamp for at bevare bredbåndspuljen?

Christoffer Aagaard Melson. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce

Læserbrev: I en kronik i Jyllands-Posten 23. november har en lang række borgmestre fra Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre skrevet under på ønsket om, at regeringen skal lade bredbåndspuljen overleve.

Her argumenterer borgmestrene for, at det vil have enorme negative konsekvenser for landdistrikterne, hvis bredbåndpuljen sløjfes i den kommende finanslov.

Corona-krisen har på alle måder lært os, hvor vigtigt det er at være digitalt oprustet. Dårlig internetforbindelse spænder ben for hjemmearbejde, online-undervisning og digitale lægekonsultationer.

Det spænder endda ben for etableringen af nye virksomheder i de områder, hvor internetforbindelsen simpelthen ikke er god nok til at kunne drive forretning.

Så jeg forstår godt borgmestrenes opråb.

Da Venstre senest sad i regering, oprettede vi bredbåndspuljen, fordi vi mener, at danskere, der vælger at bosætte sig eller drive erhverv i yderområder, også skal have adgang til en ordentlig internetforbindelse.


Vi er nødt til at skabe muligheder for vækst i hele Danmark og ikke kun i de store byer, som tydeligt bliver favoriseret af regeringen.

Christoffer Aagaard Melson


Vi er nødt til at skabe muligheder for vækst i hele Danmark og ikke kun i de store byer, som tydeligt bliver favoriseret af regeringen.

Og bredbåndspuljen har været en kæmpe succes. Energistyrelsens egen evaluering af puljen, der udkom i efteråret 2019, konkluderer klart, at der er opnået et tilfredsstillende resultat for de udmøntede midler.

Og i den seneste ansøgningsrunde har hele 9000 adresser søgt om et samlet tilskud på 220 mio. kr. - altså over dobbelt så meget som puljens størrelse. Der er tydeligvis kæmpe efterspørgsel på bredbåndspuljen.

Så det er svært at forstå, at regeringen og klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen ikke vælger at prioritere området. Især fordi et samlet folketing i 2018 indgik et teleforlig med en målsætning om, at alle boliger og virksomheder i senest 2020 skal have en ordentlig bredbåndsforbindelse. Men vi er stadig ikke i mål.

Det er muligt, at den socialdemokratiske regering ikke vil lytte til oppositionspartierne på Christiansborg. Men jeg håber, at de vil lytte til deres eget kommunale bagland, som råber efter hjælp og forståelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Gammel og mangelfuld gadebelysning i Horsens: - Man burde udskifte det hele i et hug

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce