Annonce
HH Elite

Vil pisse territoriet af mod Aarhus: HH Elite kan lande "fornøjelig" placering i tabellen med sejr onsdag

Aarhus United har ifølge HH-cheftræner Jan Leslie præsteret til mere end de ni point, de har skrabet sammen indtil nu i sæsonen. HH Elite skal derfor forsøge at stække de unge, atletiske århusianere med lige dele kynisme og kloghed i Forum Horsens. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Der er både point og moral at spille for, når HH Elite onsdag tager imod de direkte ligakonkurrenter fra Aarhus United. Begge hold kommer til kampen med tanken fuld af selvtillid efter overbevisende sejre.

Horsens: Med en sejr over Aarhus United onsdag kan HH Elite lande på 12 point og en potentiel placering som nummer syv, inden kvindeligaen går på tidlig juleferie i december, mens VM-slutrunden løber af stablen i Spanien.

Og går resultaterne i de andre kampe HH's vej er der samtidig udsigt til at kunne lægge afstand til top otte-konkurrenter som Ajax København, Skanderborg og netop Aarhus United, som i skrivende stund ligger én placering under Horsens med et enkelt point færre.

Cheftræner i HH Elite Jan Leslie lægger ikke skjul på, at han - for en sjælden gangs skyld - har skelet til ligastillingen og brugt den som motivation forud for Aarhus-kampen.

Annonce

- Der er ingen tvivl om, at det vil være en klar fordel at vinde, for vi vil kunne lave et hul på tre point til Aarhus og Ajax og fire og fem point til Randers eller Skanderborg. Det ville da være fornøjeligt at kigge ud over den tabel i morgen, siger han.

Derudover kan en sejr samtidig rumme endnu en gevinst i form af et mentalt boost forud for det, der bliver en hård, sammenhængende træningsmåned i december.

Dårlige erfaringer med Aarhus United

Aarhus United kommer til kampen med friske sejre over Ajax København og Ringkøbing Håndbold og inden da to nederlag. Samme formkurve som den, HH Elite kan fremvise for de seneste fire runder.

Stillingen i Bambusa Kvindeligaen

Den aktuelle stilling i striden om slutspilspladserne i kvindeligaen - efter 12 kampe:

5. Nykøbing F. Håndbold - 14 point, målscore 340-337

6. Silkeborg-Voel KFUM - 13 point, målscore 341-338

7. København Håndbold - 11 point, målscore 324-336

8. HH Elite - 10 point, målscore 311-315

9. Aarhus United - 9 point, målscore 306-319

10. Ajax København - 9 point, målscore 292-334

11. Randers HK - 8 point, målscore 315-329

12. Skanderborg Håndbold - 7 point, målscore 278-337

Der er således lagt op til en kamp mellem to selvtillidsfulde hold.

- I min bog har Aarhus United fire point mindre, end de har præsteret til. De er et ungt hold med mange spændende spillere. Mange atletiske spillere, siger Jan Leslie.

På spørgsmålet om hvordan man så stækker et yngre hold af opportunistiske hurtigløbere, svarer cheftræneren i vanlig kontant stil.

- Vi skal pisse territoriet af.

Jan Leslie uddyber:

- Horsens har haft det svært mod Aarhus, og det er noget, jeg har talt med spillerne om, siger han med henvisning til, at Aarhus United statistisk set i den grad har overtaget mod HH Elite.

Fire sejre i de seneste fire indbyrdes kampe er det blevet til for aarhusianerne. Endda med så overbevisende cifre som 29-18 og 29-21 i de to møder i sidste sæson.

Annonce

Har været gode på topniveau

Jan Leslie stoppede tirsdag de afsluttende træning før Aarhus-kampen en smule før tid. Cheftræneren, der brugte det sidste kvarter af den seneste kamp mod Ringkøbing til at rotere kraftigt blandt spillerne, ville ikke risikere skader til holdets bærende kræfter.

- Hvis man kan tage til Ringkøbing og føre med otte ved halvleg, og den hedder 27-13 med 14 minutter igen, så viser det, at vi er nået langt. Topniveauet har været rigtig godt, men vi er stadig for sårbare, når vi kommer under pres, siger Jan Leslie.

Efter kampen onsdag venter der holdet en kamppause på seks og en halv uge - indtil januar - som blandt andet skal bruges på at "indhente det tabte".

Jan Leslie står mod Aarhus United i spidsen for sin tiende kamp som cheftræner for HH Elite, og det giver efterhånden grundlag for refleksion over en overordnet set godkendt periode i klubben.

Drilsk lægger han dog ikke skjul på, at han først akkurat er ved at have lagt et fundament som håndboldtræner.

- Når jeg siger, at jeg normalt ikke bruger meget tid på at kigge på tabellen, er det jo fordi, at jeg er vant til at ligge nummer et eller to, siger Jan Leslie og griner.

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Horsens

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Horsens For abonnenter

VIA står til at miste mindst 900 studerende - nu er der sat navn på de seks uddannelser, der skal lukke

Horsens

Omfattende aktion er slut efter fire timer: Mand forskansede sig i hus - politiet ledte efter skydevåben

Horsens

45 smittede på én skole på tre uger: Anbefalingerne virker, og vi går ikke længere på samme måde i panik, men tager det som det kommer

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Odder

Odder midtby undgik oversvømmelse: Ny dæmning holdt på vandet

Horsens For abonnenter

DF'er topper listen: Se hvad Horsens-politikerne tjener på deres byrådsarbejde

Horsens

Brandvæsenet tilkaldt til brand i silo - men flammerne havde en helt naturlig forklaring

Annonce