Annonce
Horsens

Vil overdække Fængselsgården til grandprix-finale

Fængslet, mens det endnu husede fanger. Arkivfoto: Martin Ravn
Horsens - Vi er parat som værtsby for finalen i næste års europæiske Melodi Grand Prix - og vi overdækker gerne Fængselsgården, hvis det er nødvendigt.

Sådan står der kort fortalt i den ansøgning, Horsens & Friends og Horsens Kommune forleden sendte til Danmarks Radio.

Trumfen i ansøgningen er tilbudet om at overdække Fængselsgården.

Anderledes show

Allerede i timerne efter den danske sejr i dette års sangdyst gik Horsens & Friends-direktør Frank Panduro ud med en melding om, at Horsens gerne vil være værtsby - med Fængslet og Fængselsgården som en unik og anderledes ramme omkring det store show.

Netop muligheden for at lave et anderledes arrangement slås der da også på i ansøgningen.

Her peges på, at de seneste års finaler har lignet hinanden og "har gjort både landet og den aktuelle by fuldstændig identitetsløse".
Annonce

Europas Alcatraz

Med Fængslet kan det blive anderledes.

Frank Panduro, som har underskrevet ansøgningen, henviser til, at hvis man fik tilbudt at lægge grandprix-finalen på Alcatraz-fængslet, ville ingen tøve med at slå til.

"Vi har den europæiske udgave af Alcatraz, nemlig Fængslet i Horsens," skriver han og peger samtidig på Horsens' mange erfaringer med store arrangementer af alle slags.
Annonce

Fornyelse af finalen

Horsens & Friends-bossen påpeger, at et udendørs show med plads til 12.000 gæster virkelig vil kunne forny finale-formen og tiltrække et yngre publikum.

Frank Panduro og kommunen ved dog godt, at netop risikoen for en finale i regnvejr kan sætte Horsens ud på sidelinjen. Derfor følger tilbuddet om at overdække Fængselsgården med "et kæmpestort luftigt, permanent og skulpturelt glashus".

Og "kæmpe" skal læses bogstaveligt, for gården er 109x90 m.

- Selvfølgelig vil det blive dyrt, men heller ikke så dyrt, siger Frank Panduro og oplyser, at han i baghånden har private investorer, som vil finansiere glas-overdækningen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Borgmester og hele kommuneledelsen i coronaisolation: Kommunen flirter med omsiggribende nedlukningsgrænse

Annonce