Annonce
Horsens

Vil overdække Fængselsgården til grandprix-finale

Fængslet, mens det endnu husede fanger. Arkivfoto: Martin Ravn
Horsens - Vi er parat som værtsby for finalen i næste års europæiske Melodi Grand Prix - og vi overdækker gerne Fængselsgården, hvis det er nødvendigt.

Sådan står der kort fortalt i den ansøgning, Horsens & Friends og Horsens Kommune forleden sendte til Danmarks Radio.

Trumfen i ansøgningen er tilbudet om at overdække Fængselsgården.

Anderledes show

Allerede i timerne efter den danske sejr i dette års sangdyst gik Horsens & Friends-direktør Frank Panduro ud med en melding om, at Horsens gerne vil være værtsby - med Fængslet og Fængselsgården som en unik og anderledes ramme omkring det store show.

Netop muligheden for at lave et anderledes arrangement slås der da også på i ansøgningen.

Her peges på, at de seneste års finaler har lignet hinanden og "har gjort både landet og den aktuelle by fuldstændig identitetsløse".

Europas Alcatraz

Med Fængslet kan det blive anderledes.

Frank Panduro, som har underskrevet ansøgningen, henviser til, at hvis man fik tilbudt at lægge grandprix-finalen på Alcatraz-fængslet, ville ingen tøve med at slå til.

"Vi har den europæiske udgave af Alcatraz, nemlig Fængslet i Horsens," skriver han og peger samtidig på Horsens' mange erfaringer med store arrangementer af alle slags.

Fornyelse af finalen

Horsens & Friends-bossen påpeger, at et udendørs show med plads til 12.000 gæster virkelig vil kunne forny finale-formen og tiltrække et yngre publikum.

Frank Panduro og kommunen ved dog godt, at netop risikoen for en finale i regnvejr kan sætte Horsens ud på sidelinjen. Derfor følger tilbuddet om at overdække Fængselsgården med "et kæmpestort luftigt, permanent og skulpturelt glashus".

Og "kæmpe" skal læses bogstaveligt, for gården er 109x90 m.

- Selvfølgelig vil det blive dyrt, men heller ikke så dyrt, siger Frank Panduro og oplyser, at han i baghånden har private investorer, som vil finansiere glas-overdækningen.
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Ny frisør fandt sin rette hylde

Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce