Annonce
Sport

Vil man til OL, skal man også vinde DM

Morten Givskov (til venstre) slog i sidste år DM-finale Kasper Bertelsen fra Pandrup, men Bertelsen stiller ikke op ved årets DM. Arkivfoto: Morten Pape
Morten Givskov er forsvarende dansk mester og topseedet, når det i weekenden bokses om DM-medaljer.
Annonce

Horsens: Morten Givskov er favorit til DM-guldet i supersværvægt.

Den 20-årige Morten Givskov fra BK Vitus Horsens er forsvarende dansk mester og topseedet i vægtklassen, når der i weekenden i Jyllinge på Sjælland bokses om DM-medaljerne.

- Det farligste er selvfølgelig, hvis man tror, den er hjemme på forhånd, siger Tor Claxton, træner for Morten Givskov.

- Han er godt forberedt, og når Morten Givskov er med omkring landsholdet og med i bruttotruppen til OL, skal han selvfølgelig også være i stand til at vinde DM-guld, fortsætter Tor Claxton.

Vitus-boksere til DM

BK Vitus Horsens stiller med én deltager til weekendens danske mesterskab:

Supersværvægt (over 91 kilo)
Morten Givskov

Klubben har desuden to boksere med ved ungdomsmesterskaberne, som afvikles sideløbende med elitens DM: Jacob Bank (U19) og Kasper Walton (U19).

Annonce

En rusten rival

På forhånd ligner Anders Krogh fra Herlev Boxing den værste konkurrent. Anders Krogh er andenseedet, og dermed ramler Morten Givskov og Anders Krogh tidligst sammen i en eventuel finale. De to mødtes tilbage i oktober ved Hillerød Box Cup, og ved den lejlighed vandt Morten Givskov med dommerstemmerne 5-0.

- Anders Krogh er tidligere dansk mester, men han er netop vendt tilbage efter et par års pause, og han virker stadig en lille smule rusten, siger Tor Claxton, der vurderer, at Morten Givskov er både hurtigere og bokser med et større overblik end Anders Krogh.

Der er i alt fem tilmeldte i supersværvægt (over 91 kilo), og Tor Claxton kender ikke de tre øvrige deltagere i vægtklassen.

- Der er formentlig tale om unge folk, men det er ikke boksere, jeg har set, siger Tor Claxton.

Annonce

Tager gerne tre kampe

Med fem tilmeldte i supersværvægt skal to af dem i kamp allerede fredag aften for at bokse kvartfinale.

Kvartfinalisterne findes efter lodtrækning, og Tor Claxton ser det næsten som en fordel, hvis Morten Givskovs navn kommer op.

I forbindelse med sidste års DM boksede Morten Givskov også tre kampe i løbet af de tre dage, mesterskabet varede, og ifølge Tor Claxton blev Givskov bedre og bedre fra kamp til kamp:

- Det er hårdt for en supersværvægter med tre kampe på tre dage, men samtidig giver det noget erfaring, som kan bruges senere hen i for eksempel udenlandske turneringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce