Annonce
Erhverv

Vil firedoble omsætningen: Mikroskop-virksomhed går ind i USA

Betina Svendsen Ebdrup står i spidsen for Tagarno, som netop har åbnet datterselskab i USA. Pressefoto
Mikroskop-producenten Tagarno med adresse på Sandøvej i Horsens har etableret et datterselskab i Georgia, USA. Satsningen skal udmønte sig i en en øget toplinje.

Horsens: En firedobling af omsætningen frem mod 2025.

Sådan lyder målsætningen, efter Horsens-virksomheden Tagarno har etableret sig i USA med et datterselskab i Georgia.

Virksomheden, som producerer mikroskoper, har foreløbig opereret i USA via en lokal forhandler, men nu skal et nyt hold af medarbejdere løfte indsatsen på den anden side af Atlanten.

Annonce

- Anvendelsesområdet for mikroskoper er vokset markant med digitaliseringen. Laboratorier og produktionsvirksomheder kan nu optimere og automatisere mange flere former for analyseopgaver og kvalitetskontrol via maskinlæring og AI, siger Betina Svendsen Ebdrup, administrerende direktør i Tagarno, i en pressemeddelelse.

- Derfor opbygger vi en skalerbar forretning, så vi kan imødekomme behovet for mikroskoper til endnu flere opgaver og i en endnu bredere vifte af industrier og brancher, siger hun.

Taler ind i trend

I dag rummer det amerikanske mikroskop-marked ifølge Tagarno en samlet omsætning på 5,4 milliarder kroner om året. Frem mod 2026 forventes den at vokse til 7,1 milliarder kroner.

Den udvikling vil Tagarno være en del af, og det skal ske med digitalt og bæredygtigt afsæt.


Derfor opbygger vi en skalerbar forretning, så vi kan imødekomme behovet for mikroskoper til endnu flere opgaver og i en endnu bredere vifte af industrier og brancher.

Betina Svendsen Ebdrup, administrerende direktør


Tagarno har udviklet et digitalt mikroskop, hvor øjestykkerne er skiftet ud med en stor skærm. Mikroskopet er koblet op på en app, som samler data, og mikroskopets moduler kan løbende opdateres med ny hard- og software.

- Det taler ind i en stærk global trend om bæredygtigt indkøb, siger Betina Svendsen Ebdrup.

Tagarno er stiftet i 1953 og beskæftiger i dag 15 ansatte. Virksomheden, som har hovedkontor på Sandøvej i Horsens, er ejet af Insero Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Efterkommere var helt vildt stolte: Modstandsfolk æres med vejnavne i helt ny bydel

Horsens

Kvik borger afslørede narkohandel

Horsens For abonnenter

Intens stemning ved retten: Dømte for dødsvold ført væk i håndjern under tilråb fra vennerne

Annonce