Annonce
Horsens

Vil du være hotelchef? Jørgensens jagter topchefer til hotelåbning i foråret 2020

Driftsdirektør Christian Deijenberg og topfolkene i Byens Hotel skal nu have ansat Jørgensens-medarbejdere på nøgleposter - med forventet ansættelsesstart 15. januar. Jørgensens Hotel med restaurant i kælderen ventes at åbne i marts 2020. Arkivfoto: Morten Pape
Jobstart 15. januar - og hotelåbning i marts 2020. Sådan lyder det i tre jobopslag fra forpagterne bag Jørgensens Hotel. Den endelige åbningsdato må vi vente på.

Horsens: Åbning i marts 2020 er målet for forpagterne af Jørgensens Hotel, men en officiel dato får man endnu ikke ud af Christian Deijenberg, driftsdirektør i Byens Hotel.

Til gengæld står det nu fast, at selskabet, som skal drifte både hotel og restaurant i de historiske bygninger på Søndergade, jagter hotel- og konferencechef, restaurantchef og køkkenchef med planlagt tiltrædelse 15. januar.

- Vi starter fra toppen - ledelsen, siger Christian Deijenberg om den ansættelsesproces, der er skudt i gang med en række jobopslag.

På store hoteller er der ofte både en hotel- og en konferencechef, men den stilling samles i én på Jørgensens Hotel, der med sine 59 værelser har en overkommelig størrelse.

Vedkommende skal referere direkte til hoteldirektøren og får ansvar for værelser og booking, reception, rengøring, teknisk afdeling med meget mere.

Hotellet får restaurant, hvor Eydes Kælder lå frem til en konkurs 18. december 2017, og her skal en restaurantchef og en køkkenchef hentes ind.

De får forskellige ansvarsområder - sidstnævnte naturligt nok med hovedfokus på menuen og det køkken, der bliver helt uigenkendeligt fra tidligere tiders faciliteter på stedet.

Madstilen? Fint, men ikke fisefornemt - og med udgangspunkt i lokale rådvarer, har det fra første færd lydt fra de nye styrmænd.

Annonce

Jørgensens Hotel

Jørgensens Hotel er i gang med en omfattende transformation i respekt for de bygninger, der fra 1744 var Det Lichtenbergske Palæ i hjertet af Horsens.

Når hotellet åbner i foråret 2020, vil det rumme 59 værelser, møde- og konferencefaciliteter, selskabslokaler, restaurant og bar samt udendørs terrasser på Søndergade.

Kælderen husede senest Eydes Kælder, der gik konkurs for knap to år siden. En ny restaurant åbner samtidig med hotellet.

Ejendomsselskabet Casa A/S investerer i omegnen af 30 millioner kroner i renoveringen. Forpagter er Byens Hotel.

Åbner på én gang

Åbningstidspunktet har altid været med forbehold, og det er justeret et par gange, siden sensommeren 2019 i første omgang blev nævnt.

- Er du overrasket over forsinkelserne?

- Nej, det tager vi stille og roligt. Det er et gammelt hus, og der er ikke noget at gøre ved det. Vi vil hellere have et fuldendt produkt. Vi er målrettede og fokuserede, men ikke stressede, fastslår Christian Deijenberg.

- Er det et mål at nå for eksempel forårets konfirmationer?

- Vi har fået en del forespørgsler på konfirmationer, bryllupper og runde fødselsdage. Også selv om vi ikke kan vise lokalerne frem, lyder svaret fra Christian Deijenberg på det spørgsmål.

Der bliver en "grand opening", og hotel og restaurant - sidstnævnte er endnu ikke navngivet - åbner samtidig, lyder meldingen. Men en endelig dato må vi altså vente lidt på.

Kommende gæster kan få et kig på de foreløbige faciliteter, hvis de har en konkret forespørgsel på et arrangement, siger Christian Deijenberg.

Slut med overraskelser

Der har været overraskelser undervejs i byggefasen:

- Men dem er vi ude over nu. Vi har fået huset lukket, gulvene er støbt, opdelingen går stærkt fremad, og vi har malere og murere i gang. Vi er trådt ind i en ny fase fra det overordnede til de mange detaljer, fortæller Christian Deijenberg.

Hotellet har siden 2008 været ejet af Ejendomsselskabet Casa A/S, der også forestår renoveringen til cirka 30 millioner kroner.

Claus Fribo og Mads Hylleholt Bøttger, kendt fra blandt andet Dragsholm Slot, bliver forpagtere.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indgreb mod kviklån er helt på sin plads

Kviklån og bettingreklamer ender med jævne mellemrum i både skudlinje og mediemølle i takt med hårrejsende beretninger om især unge, der ender i bundløs spillegæld eller opbygger et rentebjerg af de uoverstigelige. Når jeg har deltaget i diskussioner om det rimelige i de fristende tilbud, har jeg har ofte automatreageret med: "Hold nu op med alle de forbud. Når I er myndige, er I også voksne nok til at tage det ansvar, der følger med." Jeg ser da også par i "Luksusfælden", der er uden for pædagogisk rækkevidde og egentlig bare bekræfter holdningen. Alligevel har jeg flyttet mig lidt, jo mere jeg har læst om det - og tænkt over det. Vi spurgte i søndagsavisen Horsens Folkeblads følgere på Facebook, hvad de synes om netop kviklån. En klar majoritet så gerne et forbud mod ågerrenter - eller i det mindste de reklamer, der nærmest kører i båndsløjfe på reklamefinansierede tv-kanaler. Jeg bed også mærke i forslaget om at indføre privatøkonomi som fast pensum i folkeskolen, fordi unge er for letpåvirkelige og ved for lidt. God idé. Allermest tankevækkende var et indlæg fra en, der netop havde fået en mere nuanceret holdning til sagen og havde rykket sig fra "stop nu med forbud"-standpunktet. Han skrev: "Det er nemt at påstå, at man blot kan lade være, men hvis det er den eneste mulighed, man ser for at betale ens udgifter og få mad på bordet, ser man nok anderledes på det." Vel talt! Man kan sagtens være myndig og ekstremt sårbar på samme tid, og i takt med teknologiske fremskridt er det simpelthen blevet for let at spille sig i livslang gæld eller låne hurtige penge med vanvidsrenter på op til 800 procent om året. Og hvem ved? Måske er man blevet truet til at skaffe kolde kontanter i en rasende fart, fordi man er kommet i lag med tvivlsomme typer. En skræmmende tanke. Når jeg nu har ordet, skal der lyde en tak til dem, der tager sig tid til at bidrage reflekteret til søndagsdebatten i Horsens Folkeblad uge efter uge. Det er værdsat og har i det mindste gjort denne signatur klogere.

Annonce