Annonce
Odder

Vil du bo centralt i Odder? Ejere vil lave lejligheder på banegården

Mere centralt kan man næppe bo i Odder: letbane på den ene side, busser og taxaholdeplads på den anden. Ejerne af Odder Banegård er i færd med at indrette tre store lejligheder på førstesalen af Odder Banegård. Foto: Carina Mayner
Førstesalen på den gamle banegård fra 1883 er ved at blive bygget om.
Annonce

Odder: Hvis man står og mangler en centralt beliggende lejlighed med nem adgang til offentlig transport, bliver der mulighed for at lægge billet ind på hele tre af slagsen i løbet af foråret.

Netop i denne uge har håndværkere påbegyndt en større ombygning af hele førstesalen på den gamle banegårdsbygning, som ejes af Alex Mandrup og Christian Højgaard, der står bag selskabet Boca i Horsens. Alex Mandrup og Christian Højgaard er også medejere af EDC Odder og Feriepartner Odder, som bor til leje i banegårdsbygningen.

- Oprindelig var det meningen, at vi også ville indrette lejligheder oppe i tagetagen, men det har vi droppet, fordi det krævede en elevator i bygningen. Det behøves ikke til førstesalen. Derfor satser vi nu et hundrede procent på at etablere tre lækre lejligheder her, fortæller Christian Højgaard.

De tre lejligheder bliver på henholdsvis 114, 97 og 134 kvadratmeter. Mens den største lejlighed får sin helt egen tagterrasse, vil der være en fælles tagterrasse til de to andre lejemål.

Christian Højgaard regner med, at de tre lejligheder vil stå klar til udlejning i løbet af forsommeren.

Annonce

Restaurant kører videre

Selv om der allerede bor flere lejere på den gamle banegård, behøver de nye beboere på førstesalen ikke frygte, at de vil blive hjemsøgt af larm fra stueetagen, når mørket falder på.

Ud over det lokale EDC Ejendomscenter og turistkontoret Visit Odder huser stueetagen også dyrlæge Ruben Suntum Sørensen, som flyttede ind i juni 2019.

Endvidere rummer bygningen den gamle Banegårdsrestaurant, der formentlig har eksisteret lige så længe som bygningen, der er fra 1883, og som ikke har ændret sig nævneværdigt siden engang i 1940'erne.

Restauranten er mødested for mange stamkunder, som har deres daglige gang her, hvor man mødes over en kælderkold og ikke ret meget mad. Dog kun mellem klokken 8.30-19 på hverdage og klokken 9-14 i weekenderne. Så herfra vil der ikke lyde diskorytmer i nattetimerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Restauratør med opråb: Hjælpepakke går ikke til restauranter, men til revisorerne

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce