Annonce
Horsens

Viktoria i Paris flyttede sammen med kæresten, da corona ramte - måtte bo i lejlighed uden møbler

Viktoria Hinke har boet i Paris siden sommeren 2018, da hun startede som au pair. Igennem et dansk netværk fik hun arbejde hos den danske kæde Normal med at bygge forretninger op i Frankrig. Foto: Privatfoto
Det blev en parforholdstest for Viktoria Hinke og hendes kæreste, da de flyttede sammen i en forstad til Paris. Covid-19 fik landet lukket ned, og der stod de to uden møbler i en lejlighed.
Annonce

Paris: Viktoria Hinke fra Hedensted har boet i Paris siden august 2018, da hun tog ned som au pair. Hun har oplevet derfor oplevet Paris før en nedlukning.

Viktoria Hinke, Paris

  • Hun kommer fra Hedensted og er 21 år.
  • Flyttede til Paris i august 2018.
  • Arbejdede som au pair til at starte med, men nu arbejder hun med at bygge Normal-butikker op rundt omkring i Frankrig.
  • Bor nu i en forstad til Paris.

- Der er liv på gaden nu, selvom vi er i en nedlukning. Ikke alt er lukket, som det tidligere har været. Butikkerne er åbne, men ellers er det meste andet lukket. Men det har været svært at være i, når der er blevet meldt mange smittede og dødsfald i perioder. Det får en til at tænke sig om, siger Viktoria Hinke og fortsætter:

- Der var en 16-årig pige, der i foråret mistede livet på grund af corona. Det chokerede hele landet, at så ung en pige døde, når alle ikke troede, at det ville ramme den aldersgruppe så hårdt. Folk er også blevet presset igen af en ny nedlukning.

Triumfbuen er normalt et stort turistmål, men for tiden er der meget tomt. Også selvom Frankrig ikke er helt lukket længere, så er der stadig ikke mange mennesker rundt om i gaderne. Privatfoto

Som folk er Frankrig et socialt land, og man bruger meget tid sammen.

- Til middag går folk ofte sammen ned på restaurant og spiser eller tager en drink efter arbejde. Men det er jo helt væk nu, og det er noget, som jeg især savner. Det er svært at undvære venner og arbejde i længere tid, siger Viktoria Hinke.

Lige inden pandemien ramte, flyttede Viktoria og kæresten sammen. De manglede møbler, men det var ikke til at skaffe, fordi landet lukkede ned.

- Man måtte kun lige komme ud for at handle i starten, og jeg kunne ikke komme på arbejde i tre måneder. Så det er specielt og en slags parforholdstest at skulle være så meget sammen med sin kæreste i starten, men det gik heldigvis fint.


Man måtte kun lige komme ud for at handle i starten, og jeg kunne ikke komme på arbejde i tre måneder.

Viktoria Hinke


Familien derhjemme lider også afsavn. Hun var hjemme til jul, og i sommeren blev hendes bror student, som hun også kunne komme hjem til. Men da Viktorias far blev ramt af covid-19, kunne hun godt mærke, at det tog hårdt på hende ikke at kunne være der for ham.

- Det har virkelig ikke været sjovt. Jeg ville gerne være der for ham og hjælpe ham derhjemme, som man nu kunne gøre det. Det gik fint, og jeg kunne snakke med ham over Facetime, men i situationen var det mærkeligt ikke at være hjemme, når en, man kender, bliver ramt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Pludseligt dyk i populær uddannelse: - Det er mærkeligt, men der skal være plads til svigt

Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Annonce