Annonce
Horsens

Vikar, der svigtede 90-årig, er ikke vikar i Horsens længere

Kirsten Jakobsen synes, det er for dårligt, at hendes mor ikke har fået den vigtige besked om, at vikaren, der glemte hende, ikke kommer hos hende igen. Arkivfoto
Vikaren, der af ukendte årsager ikke lagde en 90-årig kvinde i seng, så hun i stedet tilbragte natten i sin kørestol, er ikke vikar i Horsens Kommune længere. Det undrer datteren, at den vigtige besked ikke er givet videre til moren.

Horsens: Den vikar, der af ukendte årsager ikke vendte tilbage til 90-årige Elly Sørensen og hjalp hende i seng fredag 5. april, så hun i stedet tilbragte hele natten i sin kørestol, er ikke længere vikar i Horsens Kommune.

Det fortæller direktør for velfærd og sundhed i Horsens Kommune, Karin Holland.

- Vi har frabedt os, at den pågældende bruges som vikar i kommunen umiddelbart efter episoden.

Er rigtig god besked, lyder det fra Elly Sørensens datter, Kirsten Jakobsen.

- Men, det er da for dårligt, der ikke er nogen, der har fortalt det til min mor. Hun er stadig nervøs for, at han dukker op igen, og hun bliver glemt. Det snakkede hun også om sidste gang, jeg besøgte hende, siger Kirsten Jakobsen.

Det, vi har fokus på, er, at det personale, der kommer i hjemmet og kender borgeren, har skullet skabe tryghed hos den pågældende. Og det er ledelsens opgave at sikre, at det sker.

Karin Holland, direktør velfærd og sundhed

Sen opfølgning

I det hele taget er Kirsten Jakobsen ikke imponeret over kommunens opfølgning på episoden. Moren plejer at komme i seng ved 18.30-tiden, så det blev en udmagrende nat for hendes 90-årige mor, som sad i sin kørestol hele natten, indtil hjemmehjælpen dukkede op næste morgen for at hjælpe hende op.

Bagefter fortalte Kirsten Jakobsen til Folkebladet, at natten havde tæret meget på morens kræfter, og hun havde i de følgende par uger ikke kræfter til at komme på daghjem, som hun ellers plejede.

I reaktionen fra Horsens Kommune, som blev bragt i Folkebladet i forbindelse med sagen, blev det også påpeget, at Elly Sørensens tillid til hjemmeplejen skulle genoprettes, og at der blev taget kontakt til datteren.

Samtale seks uger senere

- Jeg har selv ringet til hjemmeplejen for at få en forklaring, men jeg er aldrig blevet kontaktet uopfordret af hjemmeplejen om sagen før i sidste uge, da lederen ringede og sagde, at hun kom på besøg hos min mor på tirsdag, og jeg var velkommen til at deltage. Det er næsten seks uger siden, min mor blev glemt, og det er første gang, ledelsen tager initiativ til at følge op på sagen over for min mor, siger Kirsten Jakobsen.

Heller ikke i den telefonsamtale blev det ifølge Kirsten Jakobsen nævnt, at vikaren ikke arbejdede i Horsens Kommune mere.

Selv om visheden om, at den pågældende vikar ikke længere kunne dukke op hjemme hos moren, havde været guld værd i forhold til, at moren atter kunne føle sig helt tryg ved den hjælp, hun får.

Hvad er der blevet sagt?

Karin Holland siger på baggrund af datterens oplysninger, at der kan være forskellige synspunkter i forhold til, hvordan tingene er blevet sagt til Elly Sørensen.

- Det, vi har fokus på, er, at det personale, der kommer i hjemmet og kender borgeren, har skullet skabe tryghed hos den pågældende. Og det er ledelsens opgave at sikre, at det sker.

- Ville det ikke være en god idé at fortælle borgeren, at den pågældende vikar ikke arbejder i kommunen længere?

- Der kan være forskellige synspunkter på, hvordan det er blevet sagt, det kan man drøfte på mødet 14. maj. Lederen oplyser, at hun to gange i forløbet har været i kontakt med pårørende. At lederen nu inviterer til en fælles dialog om hele forløbet, er rigtig fint, siger Karin Holland.

Vikarbureauet skal aflevere en skriftlig redegørelse om sagen. Indholdet i rapporten skal være tilfredsstillende, hvis bureauet skal kunne fortsætte arbejdet i Horsens Kommune og komme i betragtning til et kommende udbud om at levere vikarer til hjemmeplejen. Der er desuden afleveret en rapport om sagen til Styrelsen for Patientsikkerhed.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Annonce