Annonce
AC Horsens

Vigtig sejr i Aarhus: AC Horsens tilbage i top seks

Hallur Hansson og Michael Lumb bragte AC Horsens foran med 1-0 og 2-0 i første halvleg. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Storspil af Horsens-målmand Matec Delac var en vigtig del af grundlaget for en vigtig sejr i Aarhus mandag aften.

Aarhus: AC Horsens har ikke tabt i Aarhus siden 2009, og det ændrede mandagens opgør ikke det fjerneste på. AC Horsens sejrede med 2-1 og vandt dermed det yderst vigtige opgør i kampen for at hænge på i toppen af Superligaen.

Begge hold mødte op med fire kampe uden sejr, men det var AC Horsens, der var klart bedst og især i første halvleg grundlagde sejren med to scoringer af Hallur Hansson og Michael Lumb.

AGF pressede på i anden halvleg og fik reduceret til 2-1, men trods flere store chancer til hjemmeholdet, holdt AC Horsens stand. Storspil af Matej Delac i målet var i høj grad med til at sikre AC Horsens de tre vigtige point.

AC Horsens fik en drømmestart på kampen. Der var spillet knap fire minutter, da Kasper Junker fik dirigeret bolden skråt bagud til Hallur Hansson, der resolut hamrede bolden i netmaskerne til 1-0.

AGF var tæt på en udligning efter 12 minutter. Matej Delac fumlede ved et indlæg. Han mente sig snydt for et frispark i situation og brokkede sig til en advarsel. Det endte med en afslutning på ydersiden af stolpen fra Martin Spelmann.

Jakob Ankersen var endnu mere fri kort efter, da han blev spillet i dybden, men Matej Delac reddede friløberen. Minuttet efter blev AC Horsens ramt af endnu en omstilling, men skarpheden manglede hos hjemmeholdet, der afsluttede i sidenettet.

To minutter før pausen slog Michael Lumb til mod sin gamle klub og tidligere træner i Lyngby, David Nielsen. Bolden blev spillet på tværs af Hallur Hansson og fra kanten af feltet tog han chancen. Skuddet blev rettet af og strøg i mål til 2-0.

AC Horsens fortsatte med at presse på fra anden halvlegs begyndelse. Det gav hurtigt en gylden mulighed, som løb ud i ingenting. Kasper Junker forsøgte sig også med et saksespark, inden Martin Spelmann nærmest ud af det blå slap fri midt for AC Horsens' mål og reducerede til 2-1.

Efter en times spil kunne Jens Stage have udlignet til 2-2, men han sendte sin friløber forbi Matej Delacs mål.

AC-keeperen måtte efter 67 minutter diske op med en stor redning, da indskiftede Amini forsøgte sig fra kanten af feltet.

Matej Delac stod også i vejen, da Jakob Ankersen fik frit skud i det 73. minut.

AC Horsens var sjældne gæster foran AGF-målet, men med fem minutter igen fik Hallur Hansson afsluttet efter et par gode aktioner af indskiftede Sammy Skytte.

I slutfasen fik Sammy Skytte taget noget af presset af AC's defensiv ved at holde godt fast i bolden.

Bo Henriksen havde ændret på en enkelt plads i forhold til det hold, der spillede 1-1 mod Sønderjyske. Sonni Nattestad, der røg ud med rødt kort, blev afløst af Mikkel Qvist som makker til Mathias Nielsen i midterforsvaret.

De to hold:

AGF: Kasper T. Kristensen, Dino Mikanovic, Pierre Kanstrup, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen, Adama Guira, Bror Blume, Martin Spelmann, Tobias Sana, Jakob Ankersen, Jens Stage.

AC Horsens: Matej Delac, Michael Lumb, Mikkel Qvist, Mathias Nielsen, Rune Frantsen, Peter Nymann, Jonas Borring, Bjarke Jacobsen, Hallur Hansson, Kasper Junker, Oliver Drost.

AC Horsens spiller igen på søndag hjemme mod FC København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens HK

Mogensen: HH rykker ikke ned

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Østjylland For abonnenter

Rektor inden elevfordeling: - Der bliver ramaskrig, hvis vi skal aflevere elever

Annonce