Annonce
Østjylland

Vigtig færdselsåre lukker i et år: Trafikanterne må ud på næsten to kilometer lang og snørklet omvej

Det er denne bro mellem Stilling og Hørning, der skal brydes ned. Om cirka et år står en ny klar til at hjælpe bilister og cyklister over jernbanen. Indtil da må de ud på en længere omkørsel. Foto: Google Street Maps
100 år gammel jernbanebro mellem Stilling og Hørning skal bygges om. Det kommer først og fremmest til at genere bilister og cyklister. Arbejdet vil dog også betyde, at togpassagererne ind i mellem skal over i togbusser.

HØRNING: Dagligt sætter masser af mennesker sig ind i deres bil og kører til Aarhus for at arbejde, studere eller for at benytte sig at det århusianske kulturliv. Efter endt arbejde, studiedag, biograftur eller koncertoplevelse, går turen så den anden vej.

De trafikanter, der benytter den gamle landevej gennem Stilling og Hørning for at komme i retning mod Aarhus, kan se frem til et år med en lang og lettere snørklet omvej gennem et industrikvarter ved Hørning for at nå frem til målet.

Flere af de danske jernbaner bliver i disse år gjort klar til, at der i fremtiden kan køre eltog på strækningerne. Det kræver, at der bliver opstillet master med tilhørende køreledninger, som togene så kan hente strømmen fra.

Annonce

Lige nu er en del af jernbanebroerne ikke er høje nok til, at der er plads til køreledningerne. De skal derfor bygges om. En af de broer er den, der fører Skanderborgvej over jernbanen mellem Stilling og Hørning.

Mens arbejdet står på må bilister og cyklister, der dagligt kører mellem Hørning og Stilling, ud på en næsten to kilometer lang omkørsel, som går via Herredsvejen og Agerskovvej. Vejskilte vil sørge for at guide dem på rette vej.

Det kan godt komme til at støje lidt

I samme periode sørger Banedanmark løbende for at holde de nærmeste beboere orienteret om potentielt støjende arbejder. I enkelte tilfælde vil arbejdet også medføre ændringer i togtrafikken.

- Vi har bestræbt os på at tilrettelægge arbejdet, så det forstyrrer så lidt som muligt. Det er samtidig klart, at når vi i kortere perioder skal pille den gamle bro ned eller arbejde ved sporet, så går det af sikkerhedsmæssige grunde ikke, at der kommer tog kørende, Jette Aagaard, projektdirektør for elektrificeringsprogrammet i Banedanmark.

Omkørslen mellem Stilling og Hørning er 1,9 kilometer lang. Google Maps vurderer, at turen tager tre minutter i bil. Bilisterne skal imidlertid regne med en del flere minutter, hvis de kører strækningen i myldretiden. Foto: Google Maps

Der vil derfor være enkelte weekender og nætter, hvor der i stedet køres togbusser på strækningen. Husk derfor altid at holde dig orienteret i Rejseplanen.

Annonce

100 år gammel bro

Den nye vejbro skal erstatte den eksisterende bro fra 1921.

- Arbejdet med at elektrificere jernbanen er en forudsætning for, at vi kan få indsat fremtidens eltog, som både udleder mindre CO2 og støjer mindre. Derfor er vi også glade for, at vi nu kan igangsætte arbejdet her ved Skanderborgvej, som er et vigtigt skridt på vejen mod den grønne jernbane, fortæller Jette Aagaard.

Broen lukker for trafikanterne fra fredag 14. januar.

Selve anlægsarbejdet består af flere faser. Som lokal beboer vil man givetvis i løbet af foråret fra distancen kunne øje på en flok gravemaskiner, der er i færd med at rive den eksisterende bro ned.

Ombygning af bro

  • Som en del af elektrificeringen af jernbanen skal Banedanmark bygge og renovere 85 broer på den 256 kilometer lange strækning mellem Fredericia og Aalborg.
  • Der skal desuden opsættes elmaster og kabler langs sporene.
  • Fremtidens eltog vil udlede godt 85 procent mindre CO2 samt støje mindre.
  • DSB’s nye, eldrevne tog forventes indsat på strækningen i slutningen af 2026.

Når alle betonresterne fra den gamle bro er blevet knust, skovlet sammen og kørt til genanvendelse, starter det egentlige arbejde med at støbe den nye, højere bro.

Den nye bro, som forventes at være klar til benyttelse i januar 2023, kommer til at bestå af hele 960 kubikmeter beton. Ligesom den eksisterende bro, vil den nye vejbro også have cykelstier i begge sider.

Annonce
Horsens For abonnenter

70'er-hus med elvarme koster kassen for Egebjerg-familie: - Det er selvfølgelig træls at blive ramt på pengepungen og gå rundt i tykke sokker

Danmark

Torsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

38-årig mand overfaldet og forsøgt bortført ved sit hjem på Chr. M. Østergaards Vej: Nu er endnu en mand sigtet i sagen

Erhverv For abonnenter

Dyre gaspriser, dyre importvarer og kundernes ønske om billige blomster gør det svært at drive forretning

Horsens

Førsteplads til Horsens: Danmarks fedeste by at være ung i

Horsens For abonnenter

15 boliger har skiftet hænder denne uge - en af dem for over fem millioner kroner: Se listen her

For første gang i to år: Storm rammer Danmark med vindstød af orkanstyrke

Horsens

Granvoksne mænd med potente småbiler: Vi mødes til ræs hver uge

AC Horsens For abonnenter

Nu må AC Horsens, Horsens Kommune og DBU tage sig sammen og tale sammen, før det bliver pinligt

Erhverv

Fra en specialitet til en anden - ny butik åbner i det tidligere Bronuts

Hedensted For abonnenter

Ny pasnings-model bekymrer forældre: Er det forsvarligt, at pædagoger kører rundt med vores børn i store busser?

For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal for at spare på strømmen

Brædstrup

Slut med rekorder: Færre besøgte Den Genfundne Bro sidste år

Horsens For abonnenter

Spejdere har nu købt omstridt grund ved Nørrestrand: - Det er en kæmpe lettelse

Debat

Tidligere AC Horsens-formand: Få lavet en løsning, så sponsorloungen igen kan anvendes til det, den er bygget til

Annonce