Annonce
Horsens

Vidner forsøgte at forhindre 18-årig spritbilist i at køre

En 18-årig pige fra Brædstrup blev søndag kl. 1.19 stoppet i bil og sigtet for spritkørsel. Forud for det havde flere vidner forsøgt at undgå, at den unge bilist satte sig ind i bilen og kørte. Det gjorde hun alligevel, og derfor ringede vidnerne efter politiet, der kørte ud og fik kvinden standset på Silkeborgvej. Arkivfoto

Horsens: En 18-årig pige fra Brædstrup risikerer at miste sit kørekort, efter at hun søndag kl. 1.19 blev snuppet for spritkørsel.

Kvinden blev standset af politiet på Silkeborgvej, og forud for det var politiet blevet tippet om, at hun havde for mange promiller i blodet, oplyser fung. vicepolitiinspektør Stig Simonsen fra Sydøstjyllands Politi.

- Flere vidner havde forinden forsøgt at forhindre hende i at køre, men det lykkedes ikke. Hun kørte alligevel, og derfor blev vi tilkaldt, fortæller Stig Simonsen og tilføjer, at anmelderen er en 20-årig mand.

Det fremgår ikke af døgnrapporten, hvor kvinden kørte fra, da hun satte sig ud i sin bil.

Men stoppet blev hun, alkometer-testet, sigtet og taget med på stationen for at afgive en blodprøve.

Hvis blodprøven bekræfter, at hun var beruset, vil der på grund af hendes unge alder være skærpede sanktioner, og hun mister formentlig førerretten, oplyser Stig Simonsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce