Annonce
Horsens

Video: Søndergade fik sit udkigstårn - og julelysene overlevede

Annonce

Horsens: Det krævede tålmodighed, snilde og kyndige evner med et bakgear, da Søndergades nye udkigstårn skulle sættes op fredag formiddag.

Med sine 5,5 meter ragede tårnet et godt stykke op fra laden lastbilen, der fragtede den, og to mænd måtte jonglere rundt med de ophængte julelys over gaden for at undgå, at de røg ned i utide. Det 12,5 tons tunge tårn nåede dog i et adstadigt tempo frem til placeringen ved det gamle rådhus, hvor det blev løftet af ladet, og kortvarigt svajede lettere nervepirrende i vinden, før den landede solidt på jorden.

Tilbage var der kun at pille al folien af det store tårn, der er lavet i blankt, galvaniseret aluminium, og så var udkigsposten åben.

Borgerne kan nu gå en tur op i tårnet og se udover den igangværende renovering af gågaden. Idéen er, at tårnet kan flyttes rundt på Søndergade i takt med, at renoveringsarbejdet flytter sig frem til sommeren 2020, hvor det ventes at være færdigt.

Se videoen af tårnets vej ind på Søndergade øverst i artiklen.

Tårnet på Søndergade

Tårnet er bestilt af Horsens Kommunes bylivsgruppe, der gerne vil give borgerne bedre mulighed for at følge med i den gennemgribende renovering af gågaden i Horsens, der efter planen strækker sig frem til sommeren år 2020.I den periode kan tårnet, der er mobilt i den forstand, at det kan løftes på en ladvogn og flyttes, få forskellige placeringer i gadebilledet. Det vil give mulighed for at følge arbejdet med Søndergade fra forskellige vinkler undervejs.

Tårnet er tegnet af arkitektfirmaet Ginneruparkitekter A/S og udført af Majlund Smede- og Maskinfabrik.

Det er så stærkt konstrueret, at det også efter gågadens færdiggørelse kan bruges på lokationer, hvor det giver mening at stille det op. Anslået levetid 30 år, lyder det fra arkitekt og konstruktør om konstruktionen, der overvejende består af søvandsbestandig, galvaniseret aluminium.

Tårnet vejer samlet 12,5 ton inklusive soklen, der er støbt i beton indkapslet i stål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce