Annonce
Horsens

Video: Søndergade fik sit udkigstårn - og julelysene overlevede

Horsens: Det krævede tålmodighed, snilde og kyndige evner med et bakgear, da Søndergades nye udkigstårn skulle sættes op fredag formiddag.

Med sine 5,5 meter ragede tårnet et godt stykke op fra laden lastbilen, der fragtede den, og to mænd måtte jonglere rundt med de ophængte julelys over gaden for at undgå, at de røg ned i utide. Det 12,5 tons tunge tårn nåede dog i et adstadigt tempo frem til placeringen ved det gamle rådhus, hvor det blev løftet af ladet, og kortvarigt svajede lettere nervepirrende i vinden, før den landede solidt på jorden.

Tilbage var der kun at pille al folien af det store tårn, der er lavet i blankt, galvaniseret aluminium, og så var udkigsposten åben.

Borgerne kan nu gå en tur op i tårnet og se udover den igangværende renovering af gågaden. Idéen er, at tårnet kan flyttes rundt på Søndergade i takt med, at renoveringsarbejdet flytter sig frem til sommeren 2020, hvor det ventes at være færdigt.

Se videoen af tårnets vej ind på Søndergade øverst i artiklen.

Annonce

Tårnet på Søndergade

Tårnet er bestilt af Horsens Kommunes bylivsgruppe, der gerne vil give borgerne bedre mulighed for at følge med i den gennemgribende renovering af gågaden i Horsens, der efter planen strækker sig frem til sommeren år 2020.I den periode kan tårnet, der er mobilt i den forstand, at det kan løftes på en ladvogn og flyttes, få forskellige placeringer i gadebilledet. Det vil give mulighed for at følge arbejdet med Søndergade fra forskellige vinkler undervejs.

Tårnet er tegnet af arkitektfirmaet Ginneruparkitekter A/S og udført af Majlund Smede- og Maskinfabrik.

Det er så stærkt konstrueret, at det også efter gågadens færdiggørelse kan bruges på lokationer, hvor det giver mening at stille det op. Anslået levetid 30 år, lyder det fra arkitekt og konstruktør om konstruktionen, der overvejende består af søvandsbestandig, galvaniseret aluminium.

Tårnet vejer samlet 12,5 ton inklusive soklen, der er støbt i beton indkapslet i stål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce