Annonce
Hedensted

Video: Sådan opleves rutsjebaneturen i Juelsmindes naturlegepark

Fredag formiddag indtog de første børn Juelsminde Naturlegepark.

Juelsminde: Det er nogle spændte børn fra dagplejer og børnehaver, der fredag formiddag marcherer ind på Færgegårdsengen i Juelsminde.

Her venter mindst lige så spændte voksne. De har fået Juelsminde Naturlegepark til at vokse frem og er nu parate til lade børnene indvie den.

Formanden for parkens venneforening, Glenn Jacobsen, kender sit publikum. Han går direkte til sagen.

- Kære unger. Jeg tror, rigtig mange af jer har glædet jer til at åbne naturlegeparken. Det gør vi nu, siger han.

Annonce

Ingen tøven

Det er borgmester Kasper Glyngø (S), der får æren at af klipper den røde snor, så børnene kan myldre ind på pladsen og give sig i kast med klatretårne, legeskibe, tarzanbane og meget mere.

De indtager parken som det mest naturlige i hele verden.

Der går ikke lang tid, før den første frygtløse skikkelse er til tops i klatretårnet og tager den ned på jorden igen via et rør af den slags, man normalt ser i et badeland.

Juelsmindes yngste brugte ikke lang betænkningstid. De kastede sig ud i det og klatrede til tops, mens voksne kiggede på. Foto: Morten Pape

Voksne kan også prøve kræfter med anlægget. Det kan bære lige så mange, som der er plads til i det, forsikrer tømreren på projektet, Lars Kobbelgaard, som også er bestyrelsesmedlem i venneforeningen.

- Men folk med en vis tyngde gør klogt i at regulere farten en smule på vej ned. Og i tårnet skal dem, der måler to meter, zigzagge lidt mellem etagerne for at få kroppen rundt, siger han på baggrund af egne erfaringer.

Parken er åben for alle og på alle tider af døgnet.

Varemærker såsom tårne, udsigtspost og skib samt stier bliver automatisk lyst op, når mørket falder på.

- Det er tilpasset, så det ikke bliver et lyshav at se på, siger Lars Kobbelgaard.

Annonce

En lykkelig idemand

Ved siden af ham står Birger Brix. Den tidligere koncerndirektør for Schou-Fondet, der ejer Palsgaard A/S, har glædet sig til dagen.

- Jeg er så lykkelig. Jeg fik ideen til parken for seks år siden. Alle syntes, det var en god ide, men ingen greb faklen, og jeg havde ikke selv tid, siger han.

Projektet kom derfor først senere fra land, og via oprettelsen af en venneforening er det kommet i mål.

Juelsmindes børnehaver og dagplejer var inviteret til indvielse af naturlegeparken. De måtte ikke vente mange minutter, før den frie leg blev sluppet løs. Foto: Morten Pape

- Der er brugt otte mio. kr. på parken. Det har taget længere tid, end jeg regnede med, men opbakningen lokalt har været enorm, siger Birger Brix.

Annonce

Mere end en legeplads

Han er glad for resultatet. Det er børnene også. Der var i hvert fald masser af aktivitet, hujen  og kommentarer som ”den er flot” fredag formiddag.

Ud over lege- og motionsredskaber rummer parken en scene, en multibane, en gasgrill med møntindkast, et madpakkehus, to toiletter og en kiosk, hvor Hotel Juelsminde Strand blandt andet vil sælge is.

Parkens to baner til padeltennis mangler, men ventes anlagt snarest og bliver klar til brug 1. juli. Hen over de kommende uger skal græsset rundt om redskaberne desuden have lov til at gro. Derfor er nogle områder hegnet ind.

Børn, der tydeligvis ikke lider af højdeskræk, gik straks i gang med at klatre fra tårn til tårn og op mod Odelsbjergets udsigt over by og vand. Foto: Morten Pape
Borgmester Kasper Glyngø (S) fik æren af at klippe den røde snor til legeparken i sin hjemby. Foto: Morten Pape
Tarzanbanen kom i brug. Foto: Morten Pape
Formand for parkens venneforening Glenn Jacobsen. Foto: Morten Pape
Der var mange nye indtryk for børnene. Foto: Morten Pape
Der er sørget for det hele i parken. Foto: Morten Pape
Skibet Julle er et af parkens varemærker. Foto: Morten Pape
Den nye legepark i Juelsminde blev indviet med snoreklip og børneleg. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Her er der ingen jubel over fremskudt genåbning: - Det var på høje tid

Annonce