Annonce
Erhverv

Video: Rotte, be' din sidste bøn: Lokalt firma køber ny "kampvogn" mod gnaverne

Odder Kloakservice har investeret i ny teknologi, som har vist sig yderst effektiv til udryddelse af rotter

Neder Randlev: "Odder Kloakservice - En lille skid bedre". "Odder Kloakservice - Odders bedste lortefirma."

Mange mennesker har i årenes løb moret sig over de slogans, som Jan Tang, alias Odder Kloakservice, pryder firmaets biler med. Seneste skud på stammen er vogn nr. 10, som kaldes Kampvognen.

Navnet har den fået, fordi vognen er specielt indrettet til at bekæmpe rotter i kloakken, i boliger, på institutioner. Ja alle steder, hvor de pokkers dyr huserer, hvis de bare kan finde en lille åbning i kloakken.

- Egentlig er det ikke noget nyt, at vi hjælper folk af med deres rotter. Det har vi gjort med såkaldte rottespærrer siden 2011. Men hvor vi dengang installerede 20-30 af de mekaniske anordninger om året, er vi i 2017 oppe på at have forsynet 170 bygninger med en rottespærre, der med en klap holder rotterne ude, fortæller Jan Tang, der i takt med, at han har solgt flere og flere rottespærrer også har oplevet, at de ikke altid er nok til at slippe helt af med rotterne.

Annonce
Rigtige mænd rykker på rotterne. Foto: Martin Ravn
Kampvognen er indrettet som helt lille værksted. Foto: Martin Ravn

Rotterne spides

For selv om en rottespærre i et rør altså forhindrer rotterne i at komme ind i et hus via kloakken, så kan problemet være enormt, hvis først skaden er sket, og rotterne har fundet sig en ny " bolig" og yngleplads, inden rottespærren monteres. For at komme det problem til livs investerede han i maj i år i sin første Wice Trap, som er en drabelig maskine, der ved hjælp af sensorer spidder en rotte, når den kommer forbi.

Fælden installeres af folkene fra Odder Klokaservice som, mens den er i brug, får en sms, hver gang en rotte har måttet lade livet. Og dør, det gør dyrene, idet de spiddes med 10 spyd, der farer frem med en fart af 120 km i timen.

- Successen med Wice Trap er fantastisk. På en uge nåede vi med en eneste fælde at dræbe 92 rotter. Derfor besluttede jeg i sommer at investere i hele 20 fælder mere, fortæller Jan Tang, der allerede har aftaler med både private og institutioner om at komme forbi med maskinerne. Modsat rottespærerne, som er en permanent installation, etableres Wice Trap nemlig kun, så længe den spidder rotter. Når trafikken i rørene holder op, kommer Odder Kloakservice forbi igen, fjerner maskinen og installerer eventuelt en spærre. Som regel følger der også en del reparationer af rørsystemet med, idet rotter kan bide sig igennem næsten alt.

Odder Kloakservice har i mange år markedsført sig på sjove slogans og navne på bilerne. Nyeste skud på stammen er Kampvognen. Foto: Martin Ravn

Et kørende værksted

De mange Wice Traps og spærrer fylder efterhånden meget i værkstedet i Neder Randlev, og det er forklaringen på, at Jan Tang og hans 10 ansatte fornylig anskaffede sig "kampvognen", som i virkeligheden er en kassevogn, som er blevet "pimpet" op, så den i realiteten er et kørende rotte-bekæmper-værksted. Fører af vognen og daglig leder af rotte-bekæmpelsen er Peter Knudsen, der er imponeret over, hvad de nye fælder får jaget spyd igennem.

- Selvfølgelig skulle bilen hedde kampvognen. For man føler da lidt, at man er i kamp mod noget ækelt, når man oplever, hvad vi sådan får ram på, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce