Annonce
AC Horsens

VIDEO: AC Horsens vendte nederlag til sejr mod SønderjyskE

Mål af Oliver Drost og Jonas Thorsen sikrede Horsens en 2-1 sejr i årets sidste Superliga-kamp. Troels Kløve bragte gæsterne fra SønderjyskE foran tidligt i kampen. Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017.

AC Horsens var bagud 1-0 ved pausen, efter Troels Kløve havde bragt SønderjyskE foran. I anden halvleg vendte kampen dog, og mål af Oliver Drost og Jonas Thorsen sikrede en Horsens-sejr.

HORSENS: Der var ikke just lagt op til samba-bold, da Superliga-programmet i kalenderårets sidste runde bød på Horsens-SønderjyskE.

I stedet blev det til en underholdende kamp præget af hård fight, dødbolde, omstillinger og lange indkast på CASA Arena.

Der var masser at spille om for de to hold, som før opgøret lå side om side i tabellen, lige udenfor Superligaens eftertragtede top-seks placeringer. Tre point ville således lune i begge lejre vinterpausen over.

Bo Henriksens var efter en uges fravær tilbage på sidelinjen, og herfra kunne den karismatiske cheftræner se sit mandskab åbne kampen bedst. Flere gange fik Mikkel Qvist sendt lange indkast i SønderjyskE-gryden, men det lykkedes ikke Horsens at veksle overtaget til mål i kampens begyndelse.

I stedet kunne gæsterne fra SønderjyskE bringe sig foran tidligt i kampen. Stefan Gartenmanns lange indkast blev afvist af Horsens-forsvaret, men den unge forsvarsspiller fik efterfølgende sendt bolden tilbage i Horsens-feltet, hvor Troels Kløve var efterladt helt umarkeret ved bageste stolpe.

Herfra kunne Kløve flot heade bolden forbi en fremadstormende Jesse Joronen og bringe sønderjyderne foran.

Kort efter brændte det på i den anden ende, da Mikkel Qvist endnu engang kastede bolden indover. Denne gang landede bolden for fødderne af Delphin Tshiembe, som tæt under mål afsluttede fladt. Mielitz var passeret, men på stregen stod Jeppe Simonsen i vejen og dermed slap SønderjyskE med skrækken.

Resten af første halvleg bød på Horsens-overtag og en masse Qvist-indkast, men uden at Mielitz var presset i SønderjyskE-målet.

Sønderjyderne var farlige på omstillinger, men den famøse sidste aflevering manglede i flere ombæringer, og dermed blev det ikke til yderligere scoringer i kampens første 45 minutter.

Annonce

SønderjyskE kom bedst ud fra pausen, og fik tilspillet sig et par pæne muligheder. De blev dog ikke omsat til mål, og i stedet fik Horsens scoret i en omstilling.

Indskiftede Oliver Drost vendte på fornem vis af på en sønderjysk forsvarsspiller på midten af banen, løb en halv banelængde og afsluttede derefter præcist og fladt i det lange hjørne, udenfor Mielitz' rækkevidde.

Lystavlen viste knap en time da Drost bragte balance i regnskabet, og dermed var der stadig en god halv time tilbage at spille på CASA Arena.

Ti minutter senere burde Mikkel Qvist have bragt Horsens foran ved et Horsens-hjørnespark. Bolden blev forlænget, og bagest i feltet stod Qvist helt umarkeret, men indkastspecialisten fik ikke ordentligt træf på bolden.

Minuttet senere var Niki Zimling tæt på efter en dribletur ved Horsens-baglinjen, men Mielitz afværgede.

Kort tid efter var Qvist igen tæt på, denne gang på hovedet, men Marc Pedersen stod i vejen og headede til hjørnespark.

Det efterfølgende hjørnespark skulle vise sig at blive målgivende. Igen blev bolden flækket videre, denne gang til Jonas Thorsen, som tæt under mål fik flugtet bolden forbi Mielitz i SønderjyskE-målet.

Få minutter senere var Eggert Jonsson tæt på igen at bringe balance i regnskabet med et hovedstød. Joronen diskede dog op med en flot redning og bevarede Horsens-føringen.

Tættere på kom sønderjyderne ikke, og Bo Henriksens mandskab kan således gå på vinterpause med en 2-1-sejr at lune sig på.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce