Annonce
Ikast-Brande

Vibereden får produktionskøkken til 2,35 millioner

Anne Dankleff er leder i institutionen Vibereden i Brande. De fik i mandags godkendt ansøgningen om et nyt produktionskøkken - og endda hele beløbet. Arkivfoto: Kathrine Jensen

Økonomi- og planudvalget i Ikast-Brande Kommune overtrumfede børne- og undervisningsudvalgets beslutning, om at godkende færre midler til Viberedens produktionskøkken, end der var ansøgt om.

Brande: Da et flertal i Ikast-Brande Kommunes børne- og undervisningsudvalg i forrige uge sagde god for at bevilge penge til opførelse af et produktionskøkken i den integrerede daginstitution Vibereden, var det i en lettere beskåret udgave.

Direktør for børn og fællesskaber, Rasmus Byskov, havde på vegne af sin forvaltning indstillet, at der enten blev bevilget 2,35 millioner kroner til et produktionskøkken eller godt 2 millioner til et såkaldt modtagerkøkken, hvor maden tilberedes uden for huset og udelukkende klargøres til servering på stedet.

Udvalgsflertallet bestående af formand Simon Vanggaard Nielsen (DF), Venstres Brian Bøge Christensen og Helle Mathiasen samt udvalgets forhenværende formand, Annette Mosegaard (C) tiltrådte forslaget om et produktionskøkken, men skar en kvart million af beløbet, mens Fælleslistens Morten Bak og udvalgets to socialdemokrater, Yildiz Kibar og Inge Dinis stemte for at bevilge det fulde beløb.

Da sagen i sidste uge blev behandlet i økonomi- og planudvalget, var der imidlertid kommet andre boller i karryen. Her var indstillingen, at det er det fulde beløb (2,35 millioner), der skal bruges på at indrette et produktionskøkken i Vibereden og altså ikke den "skrabede" model, som flertallet i børne- og undervisningsudvalget anbefalede.

Jeg skal undlade at komme ind på, hvem der er strammer- og slapperudvalg men bare konstatere, at det snart er jul.

Simon Vanggaard (DF)

Strammere og slappere

Samme beslutning nåede byrådet frem til på mandagens byrådsmøde, men sagen affødte et par kommentarer, først og fremmest fra Simon Vanggaard.

- Jeg skal undlade at komme ind på, hvem der er strammer- og slapperudvalg men bare konstatere, at det snart er jul, lød det lettere syrligt fra udvalgsformanden, der også påpegede, at der var enighed i begge udvalg om selve beslutningen, men altså ikke om prisen. Han erkendte, at der ikke var fundet alternative (billigere) muligheder og oplyste videre, at børne- og undervisningsudvalget skal træffe en principbeslutning vedrørende institutionskøkkener og madordninger i starten af det nye år.

Indledningsvis havde borgmester Carsten Kissmeyer (V) påpeget, at det var et ganske dyrt projekt, der havde givet anledning til en del diskussion, hvor der havde været fremført mange synspunkter vedrørende priserne på køkkenmaskiner, prisen for at bygge 60 kvadratmeter o.s.v., men hvis den samlede pris skulle ende med at blive lavere, var han sikker på, at byrådet ville sige tak. Han påpegede dog også, at det især i de mindre institutioner kunne gå hen og blive en ret dyr løsning pr. barn.

Annonce

To spor i fremtiden

På sit sidste byrådsmøde udtrykte socialdemokraten Yildiz Kibar glæde over flertallets holdning:

- Der er ikke mulighed for at udvide det eksisterende modtagerkøkken, og undersøgelser viser, at fælles måltider også har et pædagogisk formål, sagde hun.

Annette Mosegaard, der ligesom Inge Dinis er medlem af begge udvalg, anbefalede, at man kørte fremtidige lignende sager i to spor, et åbent og et lukket, så det ikke bliver for tydeligt for potentielle leverandører, hvilken pris de kan byde ind med på opgaven. Med den bemærkning sagde det samlede byråd ja til at give en tillægsbevilling på 2,35 millioner kroner til et produktionskøkken i Vibereden.

Forventningen er, at køkkenet kan være klar til at tage brug om cirka et år.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten her

Horsens For abonnenter

Klub har hjemme i en hal fra 1935 og drømmer om moderne forhold: Vi lider under alt for lidt indendørs plads

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

To festaber med vilde drømme, talent og solid tro på egne evner skrev Horsens ind i heavy-historien

Horsens For abonnenter

33-årig tog sin 14-årige datter med på hotel: Nu er han dømt for overgreb - men slipper for udvisning

Kultur

Hør Horsens "ser rødt": S har tronet i over 100 år - hvordan kan det overhovedet lade sig gøre?

Horsens

Ambulancer er under hårdt pres, men udrykninger til livstruende tilfælde holder tiden

Sonja er en sjælden race i dansk kommunalpolitik: - Man kan underkende det eller bruge det

Debat For abonnenter

Avisen mener: Kulturminister vil sikre EM-fodboldheltenes kampe på nationalt tv, men pas på med at stikke os blår i øjnene

Horsens

Gågaden spærres delvist af: - Vi synes ikke, fugen har den kvalitet, som vi ønsker

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Få et smugkig indenfor i kommende byggeudstilling: Her er hvad familien Danmark ønsker anno 2021

For abonnenter

Tre mænd rottede sig sammen og snød sygehus for millioner af kroner: Nu er der faldet dom over dem alle

Horsens

Vandløb i Horsens er på national liste over mulig forurening med giftigt stof: Svaret skal findes i fisk

Horsens For abonnenter

35-årig udgav sig for at være teenager: - Hun troede, jeg ville have sex, men jeg ville bare have min OCD til at gå væk

Brædstrup

Madhus måtte lukke: Nu åbner Café Banesti

Annonce