Annonce
Horsens

VIA ser visioner i tættere samarbejde med erhvervsuddannelser: Det vil styrke det samlede uddannelsesniveau

Vi har hele tiden sagt, at jo større synergi, des bedre, siger VIA-rektor Harald Mikkelsen, som her taler ved campus-byggeriets første spadestik i 2018. Arkivfoto: Morten Pape
Håndværksuddannelser og videregående uddannelser vil med fælles adresse ikke bare befrugte hinanden, men også styrke det samlede uddannelsesniveau, vurderer VIA-rektor.
Annonce

Horsens: Det er rigtigt set, at der er en klar synergi at hente i et samarbejde mellem Learnmarks tekniske erhvervsuddannelser og VIA's videregående uddannelser.

Det mener VIA-rektor Harald Mikkelsen, som dermed støtter de visioner, 16 lokale erhvervsledere har fremlagt for Learnmarks bestyrelse i et åbent brev. Her opfordrer virksomhedslederne til, at erhvervsuddannelserne rykker ind på det kommende campus, hvor blandt andre VIA også får til huse.

Learnmark, som udbyder flere ungdomsuddannelser, arbejder med forskellige scenarier for, hvilke uddannelser der skal flyttes til campus. Bestyrelsen ventes at træffe beslutning tirsdag.

Den beslutning ønsker Harald Mikkelsen ikke at blande sig i, understreger han.

- Men jeg synes, visionerne om at samle vores og Learnmarks tekniske erhvervsuddannelser er rigtige, og jeg er sikker på, at vi med et samarbejde kan befrugte hinanden. Vi har allerede et samarbejde, men det vil klart blive styrket, hvis vi ligger sammen.

- Og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det vil styrke det samlede uddannelsesniveau, siger Harald Mikkelsen.

Han erklærer sig samtidig enig i, at muligheden for at samle uddannelserne netop i Horsens i forbindelse med det ny campus, er unik.

- I hvert fald i Region Midtjylland, som jeg kender bedst til, findes det ikke andre steder i den skala, så jeg ser det som en stor mulighed for Horsens, og jeg ser det som meget realistisk, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce