Annonce
Horsens

VIA's ansøgertal falder for første gang i årevis

2216 ansøgninger svarer til et fald på otte pct. sammenlignet med 2017. En forventet tilbagegang efter flere år med fremgang, mener skolen selv. Arkivfoto

Horsens er en populær studieby, og der er en stigende interesse for VIA University Colleges uddannelser til bygningskonstruktør-, sygeplejerske- og dansksprogede ingeniøruddannelser, viser årets ansøgertal via kvote 2-ordningen. Samlet set er der dog tilbagegang.

Horsens: Da fristen til at søge ind på en videregående uddannelse via kvote 2-ordningen udløb torsdag kl. 12, var status på VIA University College i Horsens den, at skolen har modtaget 2216 ansøgninger.

2216 ansøgninger svarer til et fald på otte pct. sammenlignet med 2017. En forventet tilbagegang efter flere år med fremgang, skriver skolen i en pressemeddelelse.

Det samlede VIA University College med campusser i hele Region Midtjylland har modtaget 13.915 kvote 2-ansøgninger til sine mere end 40 forskellige uddannelser, hvilket er 4,5 pct. færre end i fjor.

Der har fra VIA's side været stort fokus på uddannelsesinstitutionens diplomingeniør-uddannelser, og der har været flot interesse for de helt nyetablerede, dansksprogede ingeniøruddannelser som produktionsingeniør (ni ansøgninger), eksportingeniør (otte ansøgninger) og softwareingeniør (otte ansøgninger).

- VIA's "klassiske" ingeniøruddannelser i Horsens som maskiningeniør og bygningsingeniør er gået frem fra henholdsvis 18 til 24 ansøgninger og fra ni til 18. Til gengæld har der været tilbagegang på de engelsksprogede ingeniøruddannelser, og det hænger bl.a. sammen med, at de aktuelle politiske vinde er vendt, så færre med udenlandsk baggrund søger mod Danmark.

Bygningskonstruktøruddannelsen er den, der procentvis har oplevet den største fremgang i Horsens. 93 har søgt ind sammenlignet med 59 i 2017. Sygeplejerskeuddannelsen er også blandt højdespringerne med en fremgang på 25 pct. på de, der har søgt ind på uddannelsen som førsteprioritet.

Annonce

Kender først de endelige tal til sommer

Der er først ansøgningsfrist til de videregående uddannelser gennem kvote 1 torsdag 5. juli, og VIA optager flest studerende gennem kvote 1.

Derfor er det først til sommer, man har det reelle overblik over årets samlede antal ansøgninger, men kvote 2-søgningen er erfaringsmæssigt en rettesnor for tendensen i kvote 1-søgningen.

Ansøgerne får besked i deres e-boks lørdag 28. juli, om de er optaget på en ønsket videregående uddannelse eller ej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

33-årig på tyvetogt i midtbyen

Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce