Annonce
Horsens

Vi vil gerne pålægge medarbejdere overarbejde - men hvordan gør vi?

Advokaterne Jannik Haahr Antonsen (t.v.) og Lars Langhoff svarer på erhvervsretlige spørgsmål. Spørgsmålene kan sendes til jha@codexlaw.dk. Arkivfoto: Morten Pape

Vi er en forholdsvis nyopstartet virksomhed, som inden for den seneste tid har haft behov for at pålægge vores medarbejdere overarbejde. Men vi er i tvivl om, hvad reglerne for overarbejde er, og om vi overhovedet kan kræve, at vores medarbejdere arbejder over.

Er det muligt at få opridset de overordnede retningslinjer for overarbejde, så vi kan sikre os, at vi gør det rigtigt?

Svar:

Annonce

Først og fremmest er det væsentligt, at I overholder arbejdsmiljølovgivningen. Arbejdstiden skal være tilrettelagt således, at jeres ansatte har en hvileperiode på mindst 11 sammenhængende timer inden for hver 24-timers periode.

Derudover må jeres medarbejdere ikke arbejde mere end 48 timer i gennemsnit pr. uge, hvilket måles over en periode på fire måneder.

Nu til retningslinjerne for overarbejde. Som hovedregel er jeres medarbejdere forpligtet til at påtage sig overarbejde. Jo mere nødvendigt det er for jeres virksomhed, at det pålagte overarbejde bliver udført, desto stærkere grunde skal jeres medarbejdere have for at afvise at påtage sig overarbejdet.

Det kan være en stærk nok grund, at medarbejderen skal hente sine børn fra institutioner eller lignende, mens en middagsaftale med venner typisk ikke er nok til at afvise overarbejde.

Hvis medarbejderen nægter at påtage sig overarbejde uden at have en acceptabel grund, kan dette være misligholdelse af ansættelsesforholdet og begrunde opsigelse.

Det er dog jeres ansvar at tilrettelægge virksomhedens drift på en sådan måde, at overarbejde undgås i det omfang, det kan lade sig gøre. Jeres medarbejdere kan nægte systematisk overarbejde over en længere periode.

Overarbejde skal varsles i så god tid som muligt, men kan i princippet pålægges uden varsel. Lovgivning indeholder ikke et krav på varsel af overarbejde, men overenskomster kan indeholde regulering af varsler, f.eks. at overarbejde så vidt muligt skal varsles dagen før.

Betaling af overarbejde er ligeledes ikke lovreguleret. Derfor skal I som arbejdsgiver være opmærksomme på, hvad der fremgår af ansættelsesaftaler og evt. overenskomster, der gælder for jeres medarbejdere.


Som hovedregel er jeres medarbejdere forpligtet til at påtage sig overarbejde.

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet efter drama i Nim: Der kan komme flere sigtelser

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Horsens

Vi skal have udskiftet vore vinduer. Kan kommunen nægte os at bruge plastvinduer?

Horsens

Skoleleder fik et uventet skulderklap: Vi sidder jo normalt ikke forrest, når der uddeles ros

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Leder For abonnenter

Central gade i Horsens er det uforløste potentiales holdeplads

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Horsens

Kraftigt uvejr: Kvinde måtte på skadestuen, efter hun blev ramt af væltet træ

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

AC Horsens

Her skal AC Horsens forbedre sig markant: Klubben halter efter de fire øvrige tophold i 1. division på et centralt punkt

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Horsens

Kø-drama i Rema: Politiet måtte tilkaldes da to mænd kom op at slås

Annonce