Annonce
Hedensted

Vi vælger i stigende grad at bo til leje

Lejeboliger er populære. Mange nye bliver bygget og udlejet med det samme. Blandt andet har Østjysk Boligselskab fået ungdomsboliger og rækkehuse bygget og udlejet i Tørring de seneste år. Arkivfoto
Andel af mennesker, der bor til leje, er steget fra 24 pct. til 31 pct. på 10 år. Rækkehuse er meget populære, fortæller boligselskab.
Annonce

Hedensted/Tørring: Skal man eje sin bolig eller bo til leje? Flere og flere borgere i Hedensted Kommune svarer leje på det spørgsmål.

I følge tal fra Danmark Statistik steg antallet af mennesker, der bor til leje, fra 24 pct. i 2010 til 31 pct. i 2019. Generelt har Hedensted Kommune en lav andel af lejere. I Horsens bor 47 pct. af borgerne således til leje, men antallet af lejere i Hedensted Kommune er altså steget betragteligt de senere år.

Spørger man Østjysk Boligselskab, der både har afdelinger i Hedensted, Løsning, Daugård, Tørring og Uldum, er der flere forklaringer på den udvikling.

- Lige efter finanskrisen havde folk svært ved at låne penge til at købe eget hus, så der steg efterspørgslen. Bankerne er stadigvæk stramme omkring lån, men nu handler det om, at folk vil have deres penge fri og slippe for vedligehold. Vi oplever ikke, at folk er blevet fattigere, siger Helle Bro Pedersen.

Også befolkningsudviklingen spiller ind med flere tilflyttere og flere ældre.

- Vi ser rigtig mange af den ældre generation, der flytter fra eget hus og gerne vil have en mindre lejebolig, siger Helle Bro Pedersen.

Annonce

Rækkehuse er populære

Hvilke typer af boliger, lejerne så lejer, er der ikke et entydigt billede af.

Kigger man på, hvilken boligtype, der er flest af, udgør parcelhusene 77 pct. af boligmassen i kommunen. Rækkehuse, dobbelthuse og etageejendomme, hvor mange typiske bor til leje, udgør 23 pct. Kigger man tilbage i tiden, er antallet af den type boliger også steget, så noget kan tyde på, at det især er den type boliger, lejerne bor i. Mange lokale ejendomsselskaber udlejer dog også parcelhuse.

Helle Bro Pedersen fra Østjysk Boligselskab fortæller, at der er stor efterspørgsel på rækkehuse. Eksempelvis stod fire rækkehuse klar på Skovvej i Tørring for havlandet år siden, og det har overhovedet ikke været et problem at få dem lejet ud.

- Folk vil gerne have en terrasse og plads til bilen udenfor. De vil gerne have de gode ting fra et hus, men i mindre målestok, siger Helle Bro Pedersen.

Måske er en del af forklaringen i stigningen, at flere og flere bor alene. Således er antallet af mænd og kvinder, der bor alene i kommunen, steget fra 36 pct. i 2010 til 39 pct. i 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce