Annonce
Sport

Vi trænger til nogle nye verdensmestre

Kun otte nationer har været verdensmestre i fodbold.

Brasilien topper med fem titler, Italien og Tyskland med fire, Argentina og Uruguay med to, England, Frankrig og Spanien med hver én titel.

Det er for fattigt.

Ungarn burde have vundet i 1954 med Ferenc Puskas, og Holland var et skud på stolpen fra at slå Argentina i 1978.

Svenskerne var chanceløse i finalen mod Brasilien og Pelé i 1958, og tjekkerne var uden chance mod Brasilien i 1962.

For fodboldens udvikling var det fint, at Tyskland blev sendt hjem allerede i det indledelse puljespil.

Jeg ville gerne have set mere til Spanien og Brasilien, men nu har vi Belgien for alvor på verdensscenen med første gang med store profiler og en god fodboldopfattelse og allervigtigst, en god målmand.

Vi husker, hvor meget Peter Schmeichel betød for Danmarks europamesterskab.

VM i Rusland vil få et fint eftermæle, hvis Belgien bliver verdensmester for første gang.

Kroatien har også chancen, og de spillede flot fodbold i den indledende pulje, især da de slog Argentina med 3-0, men to gange har målmanden skaffet Kroatien videre på straffesparkskonkurrence, og det piller ved glansen, hvis vi taler om kommende verdensmestre.

Sydamerika må hjem og gøre status.

Hvorfor kom Argentina, Colombia, Peru og Uruguay til kort mod europæerne?

Og hvorfor har Brasilien forladt de seneste fire slutrunder uden titel, når de nu har så store profiler som Neymar og Coutinho?

Tyskerne er allerede i gang med den velkendte interne ballade hver gang, de ikke vinder et mesterskab, og Spanien har smidt Fernando Hierro helt ud af forbundet oven på VM-skuffelsen, selv om det handlede om en tabt straffesparkskonkurrence.

Både Tyskland og Spanien kan dog først og fremmest begynde med at lede efter en målfarlig centerforward, der passer til spillet og holdet. Det er deres indlysende problem.

Frankrig har vist en ny stjerne i Kylian Mbappé og har også Griezmann, men Olivier Giroud har endnu ikke scoret ved VM, og det er ikke målfarlige angribere, der har præget VM.

Annonce

Det er ikke målfarlige angribere, der har præget VM i Rusland.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce