Annonce
Læserbrev

Vi skal vænne os til, at Horsens er et meget attraktivt sted at bo, og at der er folk til alle de nye boliger

Som eksempel kan det nævnes, at der i november 2019 kun var syv ledige almene boliger, svarende til 0,09 pct. Til sammenligning er gennemsnittet 0,35 pct. i Region Midtjylland.

Læserbrev: Jeg tror, at mange af os, der altid har boet i Horsens, skal gnide øjnene en ekstra gang med alle de nye byggerier, der skyder op i Horsens Midtby for tiden.

Den nordlige del af havnen bliver omdannet fra industrihavn til en ny bydel, som man rent faktisk har adgang til, og Lilli Gyldenkildes Torv blev omdannet fra et tomt varehus med parkeringsplads til en ny bydel tæt på midtbyen med butikker og restauranter samt boliger til byens unge.

Begge bydele bliver blandede med almene familieboliger og ungdomsboliger samt private ejer- og lejeboliger.

De seneste tre år er der opført 1100 almene boliger, og yderligere 700 boliger er på vej de næste tre år - særligt på havnen og Lilli Gyldenkildes Torv.

Og der er brug for dem. For Horsens Kommune ligger stadig lavt i forhold til andre kommuner med hensyn til antal ledige boliger.

Som eksempel kan det nævnes, at der i november 2019 kun var syv ledige almene boliger, svarende til 0,09 pct. Til sammenligning er gennemsnittet 0,35 pct. i Region Midtjylland.

Også ungdomsboliger bliver attraktive. Der skal uddannes flere pædagoger og sygeplejersker de kommende år, og sammen med en ambitiøs satsning på flere ingeniørstuderende vil det helt sikkert tiltrække flere studerende til VIA University College i Horsens.

Derudover trækker vores ungdomsuddannelser også flere unge til byen.

For nylig viste en opgørelse, at der i 2019 blev solgt langt flere boliger end i 2018 i Horsens Kommune - ja, næsten én bolig mere om dagen end i 2018. Faktisk var vi kun overgået af Aarhus og København.

Man kan godt tænke, at der bliver bygget meget i Horsens i de her år, for det gør der. Men med de nyeste tal for ledige almene boliger og generelt boligsalg tror jeg, at vi skal vænne os til, at Horsens er et meget attraktivt sted at bo - og at der er folk til alle de nye boliger.

Andreas Boesen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce