Annonce
Læserbrev

Vi skal vænne os til, at Horsens er et meget attraktivt sted at bo, og at der er folk til alle de nye boliger

Som eksempel kan det nævnes, at der i november 2019 kun var syv ledige almene boliger, svarende til 0,09 pct. Til sammenligning er gennemsnittet 0,35 pct. i Region Midtjylland.

Læserbrev: Jeg tror, at mange af os, der altid har boet i Horsens, skal gnide øjnene en ekstra gang med alle de nye byggerier, der skyder op i Horsens Midtby for tiden.

Den nordlige del af havnen bliver omdannet fra industrihavn til en ny bydel, som man rent faktisk har adgang til, og Lilli Gyldenkildes Torv blev omdannet fra et tomt varehus med parkeringsplads til en ny bydel tæt på midtbyen med butikker og restauranter samt boliger til byens unge.

Begge bydele bliver blandede med almene familieboliger og ungdomsboliger samt private ejer- og lejeboliger.

De seneste tre år er der opført 1100 almene boliger, og yderligere 700 boliger er på vej de næste tre år - særligt på havnen og Lilli Gyldenkildes Torv.

Og der er brug for dem. For Horsens Kommune ligger stadig lavt i forhold til andre kommuner med hensyn til antal ledige boliger.

Som eksempel kan det nævnes, at der i november 2019 kun var syv ledige almene boliger, svarende til 0,09 pct. Til sammenligning er gennemsnittet 0,35 pct. i Region Midtjylland.

Også ungdomsboliger bliver attraktive. Der skal uddannes flere pædagoger og sygeplejersker de kommende år, og sammen med en ambitiøs satsning på flere ingeniørstuderende vil det helt sikkert tiltrække flere studerende til VIA University College i Horsens.

Derudover trækker vores ungdomsuddannelser også flere unge til byen.

For nylig viste en opgørelse, at der i 2019 blev solgt langt flere boliger end i 2018 i Horsens Kommune - ja, næsten én bolig mere om dagen end i 2018. Faktisk var vi kun overgået af Aarhus og København.

Man kan godt tænke, at der bliver bygget meget i Horsens i de her år, for det gør der. Men med de nyeste tal for ledige almene boliger og generelt boligsalg tror jeg, at vi skal vænne os til, at Horsens er et meget attraktivt sted at bo - og at der er folk til alle de nye boliger.

Annonce
Andreas Boesen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

K-forsvarsordfører fra Vejle: Der skal minimum være ét veterancenter i hver region

Læserbrev: Man skal forstå, hvad veteraner har været i gennem. Det gør de på et veteranhjem. Den største pris betales af de mænd og kvinder - og ikke mindst af deres pårørende - der vælger at forsvare og kæmpe for vores bærende værdier. Danske soldater sætter livet på spil for den frihed, som alt for mange tager for givet. Derfor er vores vision, at der minimum skal være ét veterancenter i hver region. For det arbejde, der foregår her, har så stor en gavnlig effekt. Når vores udsendte vender hjem, skal de modtages med tak og den nødvendige hjælp, de har brug for. Veteraner har krav på respekt. Det handler om ordentlighed - og ikke mindst tryghed. Der er gudskelov sket en styrkelse af vores veteranpolitik, så pårørende og udsendte kan få den nødvendige hjælp og støtte. Konkret er der øremærket midler til veteranhjem og til at sikre en bedre behandling af fysisk og psykisk sårede soldater. Heldigvis kommer langt de fleste hjem uden varige mén på krop og sjæl. Men nogle gør, og de skal selvfølgelig have hjælp. Det gælder også for deres familier. For nylig hørte jeg en reportage i P1, der handlede om, at når far har været i krig, kan det gå ud over børnene mange år efter. Her fik man et indblik i den kun 11-årige piges hverdag, der bor med sin bror og sine forældre lidt uden for en dansk provinsby, og de problemer, det kan medføre at have en far med en militær udstationering i rygsækken. Og hvor fik jeg ondt af denne her familie. Den sorg og de lidelser, de har været igennem, siden far kom hjem fra krig. Lidelser, som familien stadig lider under. Faderen var udstationeret i Eks-jugoslavien i midten af 1990'erne og har efterfølgende fået konstateret PTSD. Hvor er det forfærdeligt for børnene, tænkte jeg. Mangel på retfærdighed. Pigen bøvler med en enorm vrede og er meget udadreagerende. Det kommer både til udtryk i skolen og inden for hjemmets fire vægge. Vreden kommer af de følger, hendes far har pådraget sig som konsekvens af at være i krig. Hun tør ikke at vække sin far, når han sover på sofaen - af frygt for en ubehagelig reaktion. Moderen siger, at deres datter har kopieret sin fars strategi. Han har nemlig også haft meget vrede i livet. Derfor skal de her mennesker selvfølgelig have hjælp. Den indsats, som vores soldater yder, er en indsats, der koster både menneskeligt og økonomisk. En tryg verden starter med nationer, der som Danmark tager et internationalt ansvar for demokratiske værdier. Så lad os være taknemmelige og udvise den ordentlighed, det fortjener, at man vælger en levevej med livet som indsats.

Annonce