Annonce
Horsens

- Vi skal så nogle frø, så unge bliver interesseret i vores fag

Der sættes ind på mange fronter, for at flere unge skal blive interesseret i social-og sundhedsfagene, fortæller sundhedscenterchef Lone Nygaard Boysen. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Horsens Kommune sætter stærkt ind på at rekruttere unge til social- og sundhedsfagene, som varsles alvorlige kvaler med at skaffe nok personale.
Annonce

Horsens: Når FOA laver opgørelser over den kommende efterspørgsel på social- og sundhedshjælpere og assistenter, ser det svært ud.

Det ved Lone Nygaard Boysen alt om, for hun er sundhedscenterchef i Horsens Kommune.

- Vi skal sætte alle sejl til for at finde løsninger. Det er ikke noget, vi skal tage let på, men alt i alt er jeg optimist, når jeg kigger de næste fem-ti år frem, siger hun.

Og der er gang i mange tiltag. Seneste skud på stammen er projekt Samspil, hvor en 6. klasse fra Stensballeskolen var på besøg på plejecentret Nørrevang for at snuse til denne del af verden.

- Det er et led af en langsigtet indsats i forhold til at skabe bevidsthed om vores fag. Det gælder om at så nogle frø, så flere tænker: Det her kunne jeg godt tænke mig at arbejde med, når jeg bliver stor, siger Lone Nygaard Boysen.

Det har allerede været en stor succes at ansætte unge skolelever om eftermiddagen til at hygge med beboerne på plejecentre.

- Her har vi også rekrutteret medarbejdere til vores vikarkorps. Det gælder også om, at flere får fortalt de gode historier til deres netværk, så det også kan inspirere kammerater til at søge over i fagene.

Annonce

Mentor under uddannelsen

Dertil kommer samarbejde med ungeenheden med praktik på plejecentrene.

- Vi skal lave et konkurrencedygtigt tilbud, hvor unge kan blive introduceret til sundhedsfagene på samme måde, som de i dag kan blive orienteret om for eksempel gymnasiet, siger Lone Nygaard Boysen.

En uddannelsesmesse på et plejecenter hører også til nyskabelserne.

Der er også ekstra fokus på at støtte unge, der har valgt uddannelsen. Målet er, at alle nyansatte skal følges med en mentor i starten og derefter have en fast mentor i to-tre måneder.

- Jeg tror, det bliver en succes. Det handler om at skabe et godt uddannelsesmiljø, som de unge omtaler på en positiv måde. Et sted, hvor de lærer det, de skal lære, og har det godt. Det skaber et godt ry og rygte, som også kan bidrage til rekrutteringen på sigt, siger Lone Nygaard Boysen.

Annonce

Konkurrerer ikke på løn

Hun lægger vægt på, at viften af tiltag er målrettet forskellige aldre og det sted, de unge er i deres udvikling.

Men målet er det samme, at vise sundhedsfagene frem og gøde de gode historier fra området.

- Der er et stort behov for tiltag, ellers når vi ikke i mål med at få de hænder, der er brug for. For at lykkes skal flere have øje for vores fag.

Oven i de små ungdomsårgange og den voksende gruppe af ældre er en stor andel af medarbejdere i social- og sundhedsfagene tæt på pensionsalderen. Så der arbejdes sideløbende med fastholdelse.

- I kunne vel også lokke med bedre løn?

- Det praktiserer vi ikke. Det er også en kamp, der vil være ulige mellem kommunerne, som alle har den samme udfordring, og den rækker mange år ind i fremtiden. Vi skal konkurrere på trivsel, arbejdsmiljø og kvalitet, siger Lone Nygaard Boysen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Se billederne: Nu skal Horsens Fjords havmiljø forbedres - frivillige sætter titusindvis af ålegræsplanter i fjordbunden

Horsens

Tyve stjal pengeskab fra skole

Hedensted

Gennemrodede hus under indbrud

Annonce