Annonce
Hedensted

Vi skal hjælpe hinanden: 20-årige Kristine passer børn under krisen

Kristine Methea Baltzer har lavet et skema, så hun kan hjælpe så mange børnefamilier som muligt de næste 14 dage. Foto: Søren E. Alwan
- Mine egne jobs er midlertidigt lukkede, og så vil jeg gerne bruge min tid på at hjælpe andre, lyder det fra Kristine Methea Baltzer fra Ørum, der ikke vil have penge for sin indsats. Seks fremmede børnefamilier har allerede meldt sig.
Annonce

Ørum: - Har du ikke mulighed for at tage fri, eller har du brug for hjælp til pasning af dine børn de næste uger? Så hjælper jeg gerne!

Onsdag aften, kort efter statsministerens udmelding om at lukke store dele af det offentlige Danmark ned, lagde 20-årige Kristine Methea Baltzer fra Ørum dette opslag på Facebook.

- Jeg har fem mindre søskende og passet børn, siden jeg var ni. Jeg kan hente og bringe dine børn efter aftale eller passe i jeres hjem.

Kristine Methea Baltzer vil ikke have penge for sin indsats, bare være nyttig, hvor hun kan, i en tid hvor Danmark er i krise.

- Jeg har normalt helt vildt travlt med tre forskellige jobs på henholdsvis et diskotek, en sandwichbar og i en 10. klasse. Men to af stederne er lukkede de næste 14 dage, og det tredje sted er der ikke noget at lave. Så jeg har hænderne fri til at passe børn, siger den unge kvinde, der blev student for halvandet år siden.

Jeg har på ingen måde lyst til at tjene penge på krisen. Derimod vil jeg gerne hjælpe, hvor der er brug for mig.

Kristine Methea Baltzer

Annonce

Ikke alle kan arbejde hjemme

Kristine Methea Baltzer er nummer to i en søskendeflok på syv, så hun har god erfaring med at passe børn. I dag er hendes yngre søskende i alderen otte til 18, men selvom skolerne er lukkede, har de ikke brug for at blive passet, for dels kan de i høj grad klare sig selv, dels har hendes far har mulighed for at arbejde hjemme.

- Men sådan er det jo ikke for alle. Min mor har et job i plejesektoren, og hun skal på arbejde. Hvis jeg kunne, ville jeg også gerne hjælpe til på et hospital, men det har jeg jo ikke kompetence til. Til gengæld ved jeg, hvordan man passer børn, siger Kristine Methea Baltzer.

Seks børnefamilier, som hun ikke har kendskab til i forvejen, har på baggrund af Facebook-opslaget kontaktet hende for at få hjælp. Nogle blot et par timer, andre i flere dage.

- Jeg har lavet et skema for at få det til at hænge sammen, og det ser ud til at lykkes det meste, siger den unge kvinde.

Annonce

Mange hjælper hinanden

Kristine Methea Baltzer er absolut ikke den eneste i lokalsamfundet, der tilbyder sin hjælp. På Facebook er der mange opslag fra mennesker, der gerne vil give en hånd til fremmede.

- Er der nogen herinde, der er i karantæne og ikke selv kan handle? Eller er der nogen i risikogruppen, og som ikke tør gå ud? Så kan jeg afsætte alle formiddage til at hjælper med at handle i butikker i Løsning eller Hedensted, maks fire kunder per tur, skriver Peter Aksel Søe-Pedersen for eksempel og opfordrer samtidig til, at man fortæller folk, der ikke er på Facebook, om hans opslag.

I Hvirring og Hornborg har den lokale præst også lyst til at række hånden ud.

- Som bekendt har Folkekirken lukket de næste 14 dage, og det gør mig som præst meget rastløs. Så jeg vil gerne tilbyde at hjælpe ældre og andre, der skal holde sig hjemme, med at købe ind, bringe varer fra Brugsen til hjemmet eller kørsel til læge eller sygehus. Jeg må desværre ikke blive til en snak bagefter, skriver Vibeke Fosgerau.

Normalt har Kristine Methea Baltzer, 20 år, travlt med tre jobs på henholdsvis diskotek, sandwichbar og faste timer i en 10. Klasse. Men det er alt sammen lukket ned på grund af frygt for coronasmitte Foto: Søren E. Alwan.

Kære læser: Vi har valgt at gøre alle artikler om coronavirussen gratis for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for.

At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores betalings-historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brand på Søndergade blev seværdighed: Der har været tilskuere nok, men de kom ikke for tæt på

Horsens

Borgmester: Smittetallet stiger i Horsens - husk nu corona-retningslinjerne

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce