Annonce
Debat

Vi skal have bedre kvalitet i daginstitutionerne

Ditte-Marie Thejsen. Arkivfoto

Læserbrev: Gode normeringer er afgørende for kvalitet i daginstitutionerne. Ved sidste års budgetforhandlinger satte Odder Kommune midler af før tid for at tage et skridt i den rigtige retning. En retning, hvor vi ønskede at skabe tryghed og kvalitet i dagtilbud - først og fremmest for børnenes skyld, men også for forældrene og for at Odder Kommune bliver de østjyske børnefamiliers førstevalg som bosætningskommune.

At prioritere gode normeringer er en investering på mere end en måde. Vi kunne være stolte efter sidste års budgetforhandlinger, hvor Odder blev fremhævet som en ud af 19 kommuner, der havde afsat midler før tid for at nå målet for minimumsnormeringer i 2024.

Ved de seneste budgetforhandlinger lykkedes det ikke at rykke videre på den udvikling. Midlerne blev ikke sat af. Forligspartierne, S, V og R, regner med, at regeringens støttepartier vil redde dem i finanslovsforhandlingerne.

Annonce

Det er en skam, at Odder Kommune ikke vil holde fast i en positiv retning og profilere sig som en kommune, der ønsker at sætte børnene først.

Ditte-Marie Thejsen

Det er en skam, at Odder Kommune ikke vil holde fast i en positiv retning og profilere sig som en kommune, der ønsker at sætte børnene først.

Daginstitutionerne er så pressede af mange år med procentvise besparelser, at de ekstra afsatte midler ved budgetforhandlingerne sidste år ikke engang var nok til reelt at rykke på kvaliteten.

Som forælder ved jeg, hvor vigtigt det er at kunne aflevere sine børn trygt, tage på arbejde med god samvittighed og hente glade børn, som har haft en dag med omsorg, ro, nærvær og kvalitet. Det kan vi også opnå. Vi skal investere og se på den reelle situation i daginstitutioner - ikke blot fikse regnemodeller. (Forkortet, red.)

Annonce
Horsens For abonnenter

Bevaringsværdig bygning i Eldrup skal rives ned: Ejer vil dog bygge nyt i samme historiske stil, lyder det

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Nye restriktioner på vej efter pressemødet: Se her, hvordan de påvirker din hverdag og dine juleforberedelser

Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Sport

Mange er dybt berørt: Den fynske fodboldlegende Lars Høgh er død 62 år gammel

Erhverv

Nyt byggefirma har holdt rejsegilde på Torvet: Seks lejeboliger skal stå klar i løbet af foråret

DR-chef stopper efter sag om grænseoverskridende adfærd

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Horsens

Politiet indfører nattelivszoner i Horsens: Fra lillejuleaften er barer og diskoteker lukket land for dømte med nattelivsforbud

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Horsens

Åbne vidder og store drømme: Se listen over de fem dyreste landejendomme i kommunen

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Annonce