Annonce
Debat

Vi skal ha' skabt tryghed for seniorerne

På kant: Pyyha, så er valget overstået, og det er på flere måder blevet sommer. Efter ugers intense debatter besluttede vælgerne at give Danmark en mere rød og grøn retning, og tak for det. Centrum-venstrefløjen blev stærkere og liberalisterne lammetævet. Det giver håb til mange, især de glemte og klemte på kanten af arbejdsmarkedet og på bunden af samfundet.

Stemmerne er talt op, men opgaven om at række de nedslidte en hjælpende hånd ligger stadig lige foran os. Det skal løses, og helst inden Folketinget allerede til næste år stemmer om yderlig forhøjelse af pensionsalderen.

Til din sidste arbejdsdag skal du medbringe et bundt tørt brænde, brændvæske og tændstikker. Efter fyraften kan du gå direkte til forbrændingen, for du er så gammel og nedslidt, at du når ikke at opleve tilværelsen som pensionist. Helt så galt er det ikke, men det er slemt nok.

Titusinder af lønmodtagere er utrygge og usikre på, om de kommer i klemme i døren på vej ud af arbejdsmarkedet. Efter år med slid på kroppen gennem hårdt fysisk arbejde, eller slid på det mentale overskud gennem en stressende hverdag sidder mange bange tilbage, fanget i en fysisk, økonomisk og arbejdsmæssig musefælde. Tak for indsatsen, du gamle. Velbekomme, men det er bare ikke i orden.

En ny regering og en ny retning for Danmark skal give tryghed og social retfærdighed, også til seniorerne.

Annonce
Karsten Hønge
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Velkommen tilbage, Mint

Velkommen tilbage til Danmark, Mint. Det er præcis et år siden, den stakkels pige blev smidt ud af Danmark af den daværende regering og Inger Støjberg. Hun var en lille pige, der var kommet til Danmark sammen med sin mor, og hun klarede sig fint på Hastrupskolen i Køge. Hun var blevet integreret, havde masser af venner og var populær, fordi hun havde lært dansk på forbavsende kort tid. Alligevel fandt den danske regering en paragraf, der bevirkede, at hun skulle sendes hjem til en usikker tilværelse i Thailand. Det var en skamplet på den daværende danske regering. Der er flertal for den stramme udlændingepolitik. Danmark vil ikke oversvømmes af udlændinge, der ikke gider arbejde, og som tilbringer det meste af dagen sammen på et cafeteria på Danmarks regning. Danmark vil heller ikke brødføde kriminelle udlændinge. Alligevel er der nogle smuttere, fordi der er paragraffer, som ikke passer ind i de danske politikeres kram, for eksempel store familier, der er dybt kriminelle. Men hvordan kunne Mint komme i klemme i dette system? Det gik hende som den velkendte sag med fiskeren, der var for meget på vandet for at fange fisk for at passe sit arbejde, og som havde problemer med at få godkendt sin kones ophold i sin tid. Hvorfor kan man dog ikke lave en ekstra paragraf, der hedder "sund fornuft". Så kunne man undgå sager som Mint og som fiskeren, og man kunne slippe for at sende statsborgere til Sverige og Tyskland, fordi de ikke kan få deres udenlandske kone med ind i deres fædreland. Det virker, som om det er den nye regerings politik - samtidig med at den fastholder den stramme linje. Altimens er der jubel på Hastrupskolen i Køge. Mint er tilbage på et turistvisum efter et år i Thailand, og det er forhåbentlig kun en formalitet, før man kan nå at behandle hendes sag, så hun får permanent opholdstilværelse. Måske fejrer de hendes opholdstilladelse med kage på skolen i Køge.

Annonce