Annonce
Læserbrev

Vi skal fjerne barriererne for, at mennesker med handicap kan komme i gang på arbejdsmarkedet

Her er det ekstra ærgerligt, at studerende med et handicap ikke tør tage et studiejob, fordi de mister handicaptillægget, hvis de ender med ikke at kunne holde til jobbet.

Læserbrev: Arbejdsmarkedet forbliver en drøm for mange mennesker med handicap. For kun 22 pct. af arbejdspladserne vil ansætte en person med et handicap, og her er det lige meget, om personen er dygtig, energisk og har erhvervserfaring.

Det er ganske enkelt skuffende.

Det, vi har brug for, er et inkluderende arbejdsmarked, der favner alle typer mennesker.

Det er både godt for det enkelte menneske, men også for hele samfundet og for økonomien.

Derfor skal vi også fjerne barriererne for, at mennesker med handicap kan komme i gang på arbejdsmarkedet.

Her er det ekstra ærgerligt, at studerende med et handicap ikke tør tage et studiejob, fordi de mister handicaptillægget, hvis de ender med ikke at kunne holde til jobbet.

Det dur ikke, at angsten for at miste handicaptillægget bremser ideen om et studiejob, for meningen med en uddannelse er jo at gøre sig klar til job.

Vi skal ikke dræbe lysten til at tage et studiejob under uddannelse, men derimod anerkende, at mennesker med handicap, ligesom så mange andre unge mennesker, har lyst til at arbejde ved siden af studiet og tjene lidt ekstra.

Bare vi husker, at ikke alle kan arbejde i samme omfang.

SF har derfor bedt ministeren om at se på de udfordringer, så vi kan få rettet fokus mod at ligestille vilkårene for unge mennesker med et handicap.

Vi skal skabe et arbejdsmarked for alle. Det gavner både den enkelte og hele samfundet.

Annonce
Karina Lorentzen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Her er væggene tykke og solen leverer energi: Horsens' mest klimavenlige boligområde står færdigt

Læserbrev

Replik: Tillykke, SF - godt gået! Eller er det nu godt gået?

Læserbrev: Vi lever i et demokrati, hvor de, der besidder de rigtige poster, bestemmer, hvad demokrati er, og hvem der skal have gavn af det. Regeringen og dens støttepartier er blevet enige om at tildele de danske kommuner for nuværende 500 mio. kr. til sikring af bedre normeringer i daginstitutionerne. Beløbet til hver enkelt kommune beregnes ud fra, hvor mange børn under fem år, kommunen har i daginstitutionerne i kommunen. Heri indgår også børnene i de eventuelle private dagtilbud, der er i kommunen. Så langt, så godt, men her hopper kæden af! SF har gennem lobbyarbejde sikret sig, at ingen private dagtilbud får del af de penge, som de selv - med deres børnetal - er med til at hente hjem til kommunen. Det er demokrati på "højt plan"... Når man nærlæser samtlige artikler omkring dette banebrydende tiltag, så står der ingen steder, at de private dagtilbud ikke er omfattet af ordningen - helt bevidst, for det vil helt sikkert ikke blive vel modtaget i offentligheden, medmindre man selvfølgelig stemmer på SF. Indrømmet, jeg har også stemt på SF engang - da jeg var ung og naiv. Det er jeg heldigvis vokset fra! Endnu en gang tillykke med endnu et tiltag i forskelsbehandlingens vej - et tiltag i direkte strid med dagtilbudsloven!

Annonce